Dr. Fazıl Küçük Parkı’nda düzenlenen toplantıya Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ile çok sayıda milletvekili ve partili katıldı.

Toplantının başında konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, Pazar günü saat 18.00’den sonra Hasan Sertoğlu’nu başkan olarak ilan edeceklerini dile getirdi. Sertoğlu’nun seçim yarışına diğer adaylardan geç başladığına dikkat çeken Sucuoğlu, seçimlere çok az bir zaman kala herkesin çok iyi çalışma yapması gerektiğini belirtti. Tüm partililerin azimle çalışması gerektiğine dikkati çekti. Ulusal Birlik Partisi’nin tek yumruk olması gerektiğini de belirten Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu ‘kenetlenerek sandığa gidelim’ dedi.

Sucuoğlu’nun ardından konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, ‘kendisine neden kısa konuşuyorsun’ diye soru yöneltildiğini belirterek, soruya cevaben ‘biz konuşmak için değil, iş yapmak için aday olduk’ dedi. Sertoğlu, Lefkoşa’nın sorunun çok olduğuna dikkat çekerek, Lefkoşa halkının adeta ızdırap çektiğini, kendilerinin bu ızdırabı dindirerek mutluluk yaratmak için aday olduklarını söyledi. Kendilerinin geçen bu süreçte hiçbir münakaşaya girmediklerini dile getiren Sertoğlu, ‘biz kavga etmek için aday olmadık, biz hizmet etmek için aday olduk’ dedi. Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu seçim çalışmalarıçerçevesinde bir çok insana ulaştıklarını, bir çok insanada ulaşamadıklarını belirterek, ulaşamadığı vatandaşlara özürlerini sundu. Sertoğlu daha önce yaptığı işlere de dikkat çekerek, birçok kurumda yönetici kademesinde bulunduğunu ve yaptığı işlerin ortada olduğunu belirtti. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde kavga, dövüş, siyasi çekişme olmamalı diyen Sertoğlu, başa geldikleri takdirde asla bu tür olaylara olanak tanımayacaklarını dile getirdi. Taşkınköy bölgesinin sorunlarına da dikkati çeken Sertoğlu bölgenin özellikle meydana gelen sellerden çok etkilendiğini, bu durumu bildiklerini, seçildikleri takdirde de bir kez daha bu sorunun yaşanmaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Sertoğlu: “Lefkoşa’yı,kimsenin siyasi ihtiraslarının aracı haline getirmesine müsade etmeyeceğiz”

Hasan Sertoğlu kalabalık topluluğa seslenerek, “ Farkındamısınız? Lefkoşa yine siyasete alet edilmek isteniyor! 18 Mart 2013 tarihli Yenidüzen gazetesinde CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un dediği şu, ‘Lefkoşa CTP için bir amaç değil araçtır’Birilerinin iktidar olma hırsı yine depreşmiş durumda! Lefkoşa bizim için araç değil AMAÇtır! Gerek CTP gerekse DP, Lefkoşa’yı ülke iktidarına talip olmak için bir sıçrama tahtası olarak görmektedirler. Kaldı ki, halkımız iki kez iktidar şansını elde edenlerin 1996 ve 2009 yıllarında BİRLİKTE GÖREVİ TERK ETTİKLERİNİ çok iyi hatırlamaktadırlar. Ancak biz Lefkoşa’yı,kimsenin siyasi ihtiraslarının aracı haline getirmesine müsade etmeyeceğiz. Lefkoşanın sorunlarını çözmek bizim için bir görevdir. Bu görevi yerine getireceğiz” dedi. Sertoğlu sözlerini ‘Derdinize Derman olmaya geliyoruz. İşimiz Lefkoşa, Gücümüz Lefkoşa’ diyerek tamamladı.

Başbakan İrsen Küçük’te yaptığı konuşmada, adayların 7 Nisan’da seçimden zaferle çıkıp yine aynı coşku ile vatandaşın karşısına çıkacaklarını belirtti. Ulusal Birlik Partisi’nin kadro zenginliği ile övündüğüne dikkati çeken Küçük, diğer parti adaylarını eleştirdi. Demokrat Parti’nin kadro fukarası olduğunu dile getiren Küçük, Cumhuriyetci Türk Partisi’nin de Kadri Fellahoğlu’nu aday göstererek samimiyetsizliğini ortaya koyduğunu söyledi. Diğer partiler için ‘aldıkları görevleri yarım bırakıyorlar’ diyen Küçük halka ‘aldıklarıgörevleri tamami ile yerine getiremeyen kişilere nasıl oy vereceksiniz?’ diye sordu. Seçim günü güneş amblemine damga vurulacağını dile getiren Küçük, Belediye Meclis üyelerinin seçilmesinin önemine de vurgu yaptı. Başbakan İrsen Küçük ‘sizlere hizmet sunmaya sevdalıyız’ diyerek kendilerinin hiçbir zaman seçimden korkmadıklarını, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde de ara seçim yapılmasını kendilerinin sağladığını dile getirdi. Başbakan İrsen Küçük ‘sandıktan bizim adaylarımızın çıkacağına eminiz’ diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim