Nupelda KARABUĞDAY / STAR KIBRIS

UBP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Dana, Sertoğlu yerine aday gösterilme gibi bir beklentisinin hiç olmadığını vurguladı

29 Haziran’da gerçekleşecek seçimin Başkent halkı için referandum niteliğinde olduğunu söyleyen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana, mevcut belediye yönetiminin başarılı olmadığını kaydetti. Siyasi tartışmaların ötesinde bir göre adamı olduğunu belirten Dana, ayaklarının yere

“FELLAHOĞLU EMANETÇİ BAŞKAN”

ADA TV’de Mert Özdeş’in sorularını yanıtlayan Dana, yerel seçimlerde büyük destek aldığına vurgu yaptı. Adaylıktan çekilen Hasan Sertoğlu’nun kardeşi gibi olduğunu belirten Dana, Sertoğlu yerine aday gösterilme gibi bir beklentisinin hiç olmadığını ancak kendisine verilen görevi yerine getirmeye da hazır olduğunu kaydetti. Belediye çalışanlarının sosyal yatırımlarının yapılmamasının kabul edilemez olduğunu belirten Dana, CTP-BG’li siyasilerin 1 Mayıs Mitinglerinde işçi hakları adına yaptıkları açıklamaların samimiyetten uzak olduğunu söyledi. Mevcut Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu için ‘Emanetçi Başkan’ tanımlaması yapan Dana, Fellahoğlu’nun neden istifa etmediğini sordu.

‘MOLOZ TEMİZLİĞİNİN REKLAMINI YAPIYORLAR’

Dana sözlerini şöyle sürdürdü: “Lefkoşa neden yakıldı? Neden karantina alınma noktasına getirilmişti? Neden bunlara destek verilmişti? Fellahoğlu emanetçidir, seçim günü bitecek. Yapılması gereken temel işlerimizi çok iş yapıyor gibi gösterip basınla paylaşmaktan daha utanç bir şey olamaz. Moloz temizliğini basına verip reklam ediyoruz, bu yapılması gereken temel ihtiyaçtır. UBP’liler arasında ciddi bir dayanışma var. CTP’liTDP’li olup Lefkoşa’yı düşünenlerden de oy istiyorum. Ben Lefkoşa’dan çizdiğim kriterler doğrultusunda destek istiyorum. Bunun için de elimden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağım.”  
Editör: TE Bilisim