Dün akşam düzenlenen şölen Ulusal Birlik Partisi’nin gövde gösterisine dönüştü. Parti organları tam kadro şölende hazır bulunurken halkın gösterdiği ilgi şölenin miting havasında geçmesini sağladı.
Şölende konuşan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin büyüklüğüne vurgu yaparak 1975 yılında kurulan partinin Kuzey Kıbrıs’ın her karış toprağına damgasını vurmuş bir parti olduğunu belirtti.
Ülkeyi ileriye taşıyan her yatırım ve her gelişmede Ulusal Birlik Partisi’nin payı çok büyüktür diyen Sucuoğlu, ‘Ulusal Birlik Partisi bizlere dedelerimizin, babalarımızın bıraktığı Şerefli Bir Mirastır. Kıbrıs Türk halkının bağrından kopmuş bir siyasi geleneğin devamıdır’ dedi.
‘Ne Mutlu Bizlere ki Ulusal Birlik Partiliyiz’ diyen Sucuoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 1958 yılında uluslararası tanınmışlığını kazanan bir belediye olarak kurulduğunu dile getirdi.
Sucuoğlu sözlerine şöyle devam etti: ‘1976 yılından buyana yapılan seçimlerle birçok belediye başkanımız bu onurlu göreve gelmişlerdir. Uzun yıllar borçsuz ve kendine yeten Lefkoşa Türk Belediyesi ilk defa 2002-2006 yıllarında CTP döneminde 20 milyon Türk liralık bir borçlanma gerçekleştirmiştir. 2006 yılında belediyeyi devralan Demokrat Parti 411 istihdamla belediyeyi tam bir çıkmaza sürüklemiştir. 2007 yılından itibaren Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödemeleri yapılamamıştır.’
Bugün Lefkoşa Türk Belediyesini düşmüş olduğu olumsuz durumdan kurtarmak ve Lefkoşa Türk halkının hak ettiği hizmetleri vermek için çok güçlü bir kadroyla yola çıktık’ diyen Sucuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir başkent belediyesi olmak büyük sorumluluk demektir, bir başkent belediyesi olmak göz önünde olmak demektir, bir başkent belediyesi olmak çalışanın hakkını vermek, hakka hizmet etmek demektir, bir başkent belediyesi olmak zor günlerde irade, kararlılık ve cesaret demektir, bir başkent belediyesi olmak Hasan Sertoğlu demektir”
Ardından Ulusal Birlik Partisi, bakanları ile milletvekilleri ile kadın kolları ve gençlik kolları ile adayları ile hep birlikte sahneye çıkarak birlik, beraberlik mesajı verdi.
Ardından konuşma yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Fuat Namsoy, sözlerine ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalbi, bu güzelim ülkenin başkenti, Gökyüzünde güneşi eksik olmayan Lefkoşam ve Lefkoşaya can veren, hayat veren Lefkoşa’nın Yüreği sevgi dolu, yüreği insanlık dolu güzel insanları, Sevgili Ulusal Birlik Partililer, Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz’ diyerek başladı.
Namsoy, Ulusal Birlik Partililer ile birlikte Kıbrıs Türkü’nün, kalbinin attığı Sarayönü meydanında yeni bir seçim zaferini, siyaset tarihine yazdırmak için, hep birlikte yola çıkmış bulunduklarını belirterek,  sözlerine şöyle devam etti: ‘Bu tarihi meydanda, ay yıldızlı bayrakların özgürce dalgalanması için, canlarını veren, kanlarını döken, terlerini akıtanların, siyasi misyonunu yaşatan Ulusal Birlik Partililer olarak 7 Nisan akşamı bu meydanda adayımız Sertoğlu ile birlikte bir büyük Lefkoşa zaferi zaferini daha hep birlikte kutlayacağız. Bundan hiç kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın.’
Namsoy bu sürede durmamak ve yorulmamak gerektiğini belirterek, ‘bu akşamdan sonra işimiz Lefkoşa, Gücümüz Lefkoşa olacak. Bu akşamdan sonra gecemiz Lefkoşa, gündüzümüz Lefkoşa olacak…’ dedi.
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Fuat Namsoy Lefkoşa Türk Belediyesi’nin halka hizmet veremez duruma getirildiğini vurgulayarak, belediyeyi bu hale getirenlerin, belediye meclis toplantılarını boykot edip kargaşa yaratanların şimdi boş vaatlerle oy avcılığı yaptığını dile getirdi.
Namsoy, Kuzey Kıbrıs halkının tüm bu olumsuzlukları unutmadığını ve Lefkoşalıların da bu kaosu yaratanları iyi tanıdığını belirtti.
‘7 Nisan’da Lefkoşa halkı onlara gerekli cevabı verecek ve Sertoğlu’nu Lefkoşa Türk Belediyesinin sorunlarını tarihe gömmek için sandıktan çıkaracaktır.’ diyen Namsoy, ‘sorunlar, lafla değil, akıl ile, irade ile, kararlılıkla, istikrarla çözülür. Çalışanlarına sağlanacak huzur ve gelecek güvencesiyle çözülür.’ diye konuştu.
Namsoy konuşmasına şöyle devam etti:
“Sevgili Ulusal Birlik Partililer, bizim parti içi demokrasi yarışlarımızı fırsat bilen bazı kendini bilmezler, ellerini ovuşturarak Ulusal Birlik Partili kardeşlerimizin oylarına gözlerini dikmiş durumdadırlar. Ulusal Birlik Partililerin Güneş logosundan başka bir logonun altına mühür vuracağını zannedenler 7 Nisan akşamı avuçları boş bir şekilde siyaset çöplüğüne gömüleceklerdir. Siz Ulusal Birlik Partilisiniz, 7 Nisan sabahı gideceksiniz sandıkların başına, o muteber ellerinizle alacaksınız mühürleri ellerinize ve Ulusal Birlik Partisinin adayı Hasan Sertoğlu’na vuracaksınız mühürlerinizi. Vuracaksınız ki partiniz güçlensin, vuracaksınız ki muhalefetteyken yüzünüze bakmayanlar, muhalefetteyken evlatlarınızı, torunlarınızı işlerden atanlar bir daha iktidar yüzü görmesin. 8 Nisan Sabahı Lefkoşa’ya güneş yeniden doğacak. 8 Nisan’da Sertoğlu ve güçlü kadrosunun işi Lefkoşa olacak, gücü Lefkoşa. Sertoğlu ile Lefkoşa yep yeni bir döneme kucak açacak”
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Fuat Namsoy, Ulusal Birlik Partisi’nin halka hizmeti süresince başının hiç öne eğilmediğini, belirterek eserlerinin ortada olduğunu ve hiçbir zaman verilemeyecek hesaplarının olmadığını vurguladı. Namsoy Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki sorunları çözecek güçte olduklarının da altını çizdi.
Namsoy sözlerini şöyle tamamladı:
“Lefkoşa’mıza hizmet yolunda, yeminimizden, sözümüzden, dönmeyeceğiz. Lefkoşa sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz… Güçlü bir ülke, büyük ve güçlü bir UBP ile… Güçlü Bir Lefkoşa, Güçlü Bir Başkent İçin, Sertoğlu Diyoruz… İşimiz Lefkoşa, Gücümüz Lefkoşa, Diyoruz… Gecemiz Lefkoşa, Gündüzümüz Lefkoşa, Sevdamız Lefkoşa diyoruz… Dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar, güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar…”
Namsoy’un konuşmasının ardından büyük bir coşku içerisinde adaylar sahneye davet edildi. Başkan adayı Hasan Sertoğlu anons edildiğinde Sarayönünde büyük coşku yaşandı.
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu yaptığı konuşmada, Lefkoşalıya söz verdiğini dile getirdi.  Sertoğlu, Lefkoşa’nın değişeceğini belirterek, Lefkoşa’nın bir dünya başkenti olacağının altını çizdi. “Lefkoşa tertemiz, pırıl pırıl bir Lefkoşa olacak” diyen Sertoğlu, Lefkoşa’nın sadece siyasi bir başkent olmayacağını, kültürün sanatın başkenti olacağını vurguladı. Sertoğlu ekibi ile beraber birbirlerine ve Lefkoşa halkına inanarak, güvenerek ve Lefkoşa’nın sorunlarını bilerek yola çıktıklarını belirterek, bu yola baş koyduklarını belirtti.
Sertoğlu şöyle konuştu: ‘Biz hiç kimse ile kavga etmek için değil, hiç kimse ile polemik yaşamak için değil, sadece ve sadece Lefkoşa’nın sorunlarını çözmek, Lefkoşalıya hizmet için aday olduk, çünkü bizim işimiz Lefkoşa gücümüz Lefkoşa’dır.’
Sertoğlu Lefkoşa çalışanlarına da söz vererek, Lefkoşa’da terlerini akıtan, Lefkoşa için her şeylerini ortaya koyan aileleri ile birlikte mutluluğu hak eden çalışanların tüm dertlerinin çözüleceğini ve mutlu olacaklarını dile getirdi.
Sertoğlu sözlerine şöyle devam etti: ‘Çalışanlar mutlu olacaklar ki Lefkoşalıyı bizleri sizleri, mutlu edebilsinler, bu bir mutluluk projesidir. Yalnızca burada altını çizmek isterim, verdiğimiz söz sadece ve sadece çalışanlar için geçerlidir, çalışmayanlar için değil. Lefkoşa’nın bizlerin çalışanlara ihtiyacı var, çalışmayanlara değil. 8 Nisan’da Allah kısmet ederse biz yolumuza çalışan emekçi arkadaşlar ile devam edeceğiz ve onlarla birlikte Lefkoşa’yı hak ettiği yere taşımak için çalışacağız’
 ‘Bizim sloganımız az konuşup çok iş yapmaktır’ diyen Sertoğlu, kravat takıp memur olmak için değil, kravatımızı çıkarıp sokaklarda Lefkoşa’nın dertlerini çözmek için emrinize amade olacağız’ diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim