Başbakan İrsen Küçük, uygulanmakta olan ekonomik programda alt yapı yatırımları ve reel sektörün gelişmesine özel önem verdiklerini söyledi.

Güney’de Türk bayrağına yapılan saldırıyı da değerlendiren Başbakan Küçük, olayı Rum tarafının hazımsızlığının bir kez daha ortaya çıkması olarak nitelendirdi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, Bayrak Haber’de yayınlanan Akşama Doğru programına katılarak, gündemdeki konuları değerlendirdi.

İlk olarak ekonomik gündemi değerlendiren Başbakan Küçük, bir önceki dönemde imzalanan ekonomik protokolün Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle tam olarak uygulanma imkanı bulunamadığını hatırlatarak, göreve gelmelerinin ardından protokolde yer alan bazı konuları uygulama gayretine girdiklerini söyledi.

Önceki protokolde topluma sıkıntı veren ancak uygulanması gereken konular bulunduğunu ifade eden Küçük, ancak 2013-2015 ekonomik programın KKTC’de hazırlandığını anımsattı.

Başbakan Küçük, programın Türkiye yetkilileriyle de istişare edildiğini kaydederek, üç yıllık programda alt yapı yatırımları ve reel sektörün gelişmesine özel önem verdiklerini belirtti.

Türkiye Başbakanı Erdoğan ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeye değinirken de Başbakan, bu buluşmalarda ekonomi, dış politika ve Kıbrıs konusunu görüştüklerini kaydetti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Erdoğan’la 50 dakika olarak planlanan ancak 1 saati aşan bir görüşme yaptıklarını anlatan Başbakan Küçük, ekonomik konular ve Kıbrıs meselesini ele aldıklarını anlattı.

Erdoğan’la önce baş başa ardından da Atalay’ın katılımıyla 3’lü bir toplantı yaptıklarını ifade eden Küçük, Erdoğan’la yaptıkları görüşmede Su projesinin ne aşamada olduğunun ve Kıbrıs için ishale hattının bir an önce ihale edilmesini ele aldıklarını söyledi…

Suyun biraz daha erken gelmesinin muhtemel olduğunu çünkü projelerin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Küçük, bunların da programın iyi gittiğini gösterdiğini anlattı…

Erdoğan’la belediyelerin içinde bulunduğu konumu görüşme imkanı bulduklarını ve özellikle kırsal kesimlere katkı payı artırılmasının gündeme geldiklerini kaydeden Küçük, hükümetin alacağı tedbirlerle yerel yönetimlerin daha iyi duruma geleceğine olan inancını dile getirdi…

Başbakan İrsen Küçük programda yaklaşan Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlık seçimini de değerlendirdi.

Partisinin her zaman seçime en hazır parti olduğunu vurgulayan Başbakan Küçük, halka hizmet amacıyla hareket ettiklerini ve yeni bir adayla yola çıktıklarını söyledi.

Lefkoşa’nın özlediği hizmeti ortaya koymak ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için Hasan Sertoğlu’nu aday olarak gösterdiklerine işaret eden Başbakan Küçük, Sertoğlu’nun başarılı yöneticilik çalışmaları bulunan bir kişi olduğuna işaret etti.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun borç batağına sürüklendiği dönemde başta Demokrat Parti’den bir kişinin olduğunu anımsatan Başbakan Küçük, futbol federasyonunu borç batağından Hasan Sertoğlu tarafından kurtarıldığını kaydetti.

Başbakan İrsen Küçük, diğer partilerin adaylarına ve icraatlarına bakıldığında 2 partinin adayının milletvekili olduğunu anımsatarak, milletvekili adayı göstermenin o partinin oylarını birkaç puan daha yüksek göstererek gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde avantaj sağlamak amacı taşıdığını söyledi.

Demokrat Parti adayı Mustafa Arabacıoğlu’nun meclise ender gelen ve sürekli politikadan bıktığını söyleyen bir kişi olduğunu savunan Başbakan Küçük, aday sıkıntısı içerisinde olmasının Demokrat Parti’yi bu yola ittiğini ileri sürdü.

Arabacıoğlu’nun adaylığını “temcit pilavı”na benzeten Başbakan Küçük, “zaten partide sadece iki milletvekili var. Biri genel başkan olduğu için her seçime Sayın Arabacıoğlu’nu aday gösteriyorlar” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin de aynı Demokrat Parti gibi bir milletvekilini aday gösterdiğini anımsatan Başbakan Küçük, siyaseti halka hizmet için bir amaç olarak gördüklerini, başka partilerin ise siyaseti ileriki hedefleri için bir araç şeklinde gördüğünü anlattı.

Lefkoşalılar’ın doğru bir değerlendirme yaparak Hasan Sertoğlu’na destek vereceğine olan inancını dile getiren Başbakan Küçük, son hafta yapılacak kampanya ve çalışmaların sonucunda katılımın yükseleceğini dile getirdi…

Güney’de Türk bayrağına yapılan saldırıyı da değerlendiren Başbakan Küçük, olayı Rum tarafının hazımsızlığının bir kez daha ortaya çıkması olarak nitelendirdi.

Güney’de hala aşırı fanatiklerin bulunduğunu ve bir anlaşmaya yakın olmadıklarının bu gibi olaylar sayesinde görüldüğünü kaydeden Başbakan Küçük, Güney’de çözüme yakın olarak görülen siyasilerin tavırlarının seçilmeleriyle birlikte değiştiğini de söyledi.

Dünyanın bir çok ülkesinde her ülkenin bayrağının dalgalandığını anımsatan Küçük, bayrağın bir milletin sembolü olduğunu ve dünyaca tanınmış bir ülkenin sembolüne saygı gösterilmesi gerektiğine işaret etti. 
Editör: TE Bilisim