Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Hasan Sertoğlu ve belediye meclis üyeliği adayları, Kıbrıs Türk halkının mücadele lideri Dr. Fazıl Küçük’ün doğum günü nedeniyle bugün mezarının bulunduğu Anıttepe’yi ziyaret etti.

Sertoğlu’nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre, UBP’li adaylar Anıttepe’de saygı duruşunda bulunup, çelenk bıraktı.

Hasan Sertoğlu Anıttepe ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk'ünün varoluş mücadelesinin en önemli ismi olan Dr. Küçük'e her zaman minnettar olduklarını da ifade etti.

Sertoğlu, "Bugün bağımsız ve özgürce KKTC devleti olarak varlığımızı sürdürebiliyorsak bunun mimarlarını asla unutmamalıyız. Dr. Küçük'ün çizdiği bu yolda bizler ilerlemeye devam edeceğiz. Kararlılığı ve dik duruşu, mücadeleyi bizlere öğreten liderimize sonsuz teşekkürler" dedi.

BAKANLIKLARI GEZDİLER

Öte yandan Sertoğlu ve ekibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Çalışanlara broşür dağıtan ve seçilmeleri halinde Lefkoşa’nın ayağa kaldırılması için nelere yapacaklarını anlatan Sertoğlu ve ekibi, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile bir araya geldi.

Sertoğlu burada yaptığı konuşmada, zor günlerin irade, kararlılık ve en önemlisi cesaret istediğini söyledi.

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ LEFKOŞA”

Hasan Sertoğlu, “Lefkoşa o veya bu sebep ile zor günler yaşamaktadır. Ancak bu zorlukları aşmak popülizim yaparak, boş vaatler vererek ve konuşarak olmaz. Biz iş yapmak için adayız. Konuşmak için değil. İradem var, Cesaretim var ve en önemlisi kararlıyım. Tıpkı geçmişte bazı şeyleri değiştirmeyi başardığım gibi Lefkoşa’yı ayağa kaldırmayı da başaracağım. Artık ben ve ekibimin tek bir ödevi var. İşimiz Lefkoşa, gücümüz ise Lefkoşalı olacaktır” dedi.

Sertoğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nu ziyaretinde belediye için olmaza olmaz konu insan ve çevre sağlığı konularında, bakanlıkla uyum içinde birçok şeyi değiştirebileceklerini ve belediyenin asli görevi olan bu konuda konuşmanın yerini artık işin alacağını söyledi.

KADIN KOLLARI DA BROŞÜR DAĞITTI

Bu arada UBP Kadın Kolları, Süreyya Gürses başkanlığında Lefkoşa Lemar bölgesini gezerek, adayları tanıtıcı broşürleri esnafa ve vatandaşa dağıttılar.

Editör: TE Bilisim