35 yıl önce kurulan ve partiler üstü, bağımsız bir şekilde çalışan UDB’nin Türkiye Yönetim Kuruluna seçilen Serhat Akpınar, dünyanın çeşitli bölgelerinde uyuşmazlık ve kriz gibi temel sorunlarda önleyici faaliyetlerde bulunan UDB’de görev alacak.
UDB Neler Yapıyor?
Merkezi Almanya’da bulunan UDB, dünyanın çeşitli bölgelerinde uyuşmazlık ve kriz gibi temel sorunlarda önleyici faaliyetlerde bulunmaktadır. Bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle uluslararası saygınlık ve takdir kazanan UDB toplumun, ekonominin, sosyal çevrenin ve dinlerin ara yüzlerinde Avrupa çapında işbirliklerini destekleyen bir birlik olması ile birlikte, farklı yetkileri, muhitleri, tecrübeleri ve bilim alanlarını bir araya getirmektedir.
Böylece UDB eski, yeni ve gelecekteki AB-Üyeliklerin, Türkiye dâhil olmak üzere, disiplinler arası ve sınır ötesi faaliyetlerde bulunmaktadır.
UDB’nin hedefi İnsanların, Kültürün, Dinlerin, Ekonominin ve iş dünyasının arasındaki alışverişi desteklemekte ve üyeleri aracılığıyla insanlığın güvenliği ve barışçı bir yaşama hizmet eden uluslararası, toplumsal projelere aracılık etmektedir.
UDB, okulların ve meslek eğitim merkezlerin kuruluşları için insancıl projeler geliştirmekte ve icra etmeyi mümkün kılmaktadır.
Ayrıca UDB, Uluslararası organizasyonlar, enstitüler ve ekonomik elütler ile birlikte, büyükelçilikler ve ulusal bakanlıklar sayesinde yetkiler ve Avrupa çapında ağlandırma ile etkili destekleme ve refakatı garanti etmektedir.
 
Editör: TE Bilisim