Serden’den iki üçüncülük daha

KKTC Hava Sporları Federasyonu Model Uçak Okulu personeli ve sporcusu Mehmet Serden, Türkiye 2 Metre Model Planör Ligi’nin üçüncü ve dördüncü etap yarışlarında, yer aldığı takımlarla birlikte iki üçüncülük daha kazandı.
Serden daha önce de Yalova Meydan Komutalığı’nda Hava Harp Okulu tarafından organize edilen yarışmada ferdi olarak üçüncü olurken, takımı Atlas Bravo da ikinciliği kazanmıştı.

Planör Ligi’nin 3. Ayağı olan, 31 Ağustos 2014 tarihinde Soarist Kulübü tarafından Soarist-Fineworx Zafer Kupası adı altında İstanbul Riva’da yapıldı. Bu yarışmaya Türkiye’nin Atlas Echo takımıyla birlikte katılan Serden, kötü hava koşullarına rağmen başarılı bir yarış çıkararak takımıyla birlikte üçüncülük kürsüsüne çıktı.
Uluslararası alanda tanınmış birçok yabancı sporcunun gerek ferdi olarak, gerekse oluşturulan takımlara katılarak yarıştığı Türkiye 2 Metre Model Planör Ligi’nin dördüncü ayağı ise 5-6 Eylül 2014 tarihinde Türk Hava Kurumu İnönü Tesisleri’nde yapıldı.

33 sporcunun katıldığı ve 6 raund ile 2 fly-off raundu üzerinden değerlendirilen bu müsabakaya Atlas Hotel takımıyla katılan Mehmet Serden, takımıyla birlikte bir kez daha üçüncü sırada yer aldı.
Türkiye 2 Metre Model Planör Ligi’ndeki başarılarıyla adını duyuran Serden basına yaptığı açıklamada; uluslararası alanda tanınmış bir ligde KKTC’yi temsil etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Serden, yarışlara katılmasını sağlayan KKTC Hava Sporları Federasyonu’na teşekkür ederek, daha iyi dereceler elde edebilmek için çaba harcamaya devam edeceğini vurguladı. Lha 
Editör: TE Bilisim