Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada iddia makamı dün son tanıklarını dinletti. Tanık olarak dinlenen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda görevli uzman S.Ş., Pataloji Uzmanı F.T. ve Kimya Mühendisi A.Ş. savcılık ve savunma avukatlarının sorularını yanıtladı. Tanıkların dinlenmesinin ardından davanın savcısı Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanık Rasiha Serdaroğlu’nun da cinayet suçundan yargılanması için dosyada tadilat talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Fatma Şenol, savcılığın yaptığı dosya tadilat talebini mahkeme heyetinin değerlendirdiğini belirterek sanık Rasiha Serdaroğlunun, “Adam öldürme” suçundan yargılanmasına karar verdiklerini açıkladı.

İddia makamının son tanıkları dinlendi

Yasa dışı kürtaj davası iki haftalık bir sürecin ardından dün kaldığı yerden devam etti. İddia makamı son tanıklarını mahkemeye dinletti. İddia Makamının 41’ncı tanığı olan İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda uzmanlık yapan S.Ş, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’in ve savunma avukatlarının sorularını yanıtlayarak, şahadet verdi. Tanık S.Ş, gönderilen fetüslerle ilgili yapılan incelemede 5 numaralı fetüsün biyolojik annesinin DNA incelemesinin yapıldığını anlattı. Yapılan karşılaştırmalarda anne baba tespiti yaptığını belirten S.Ş, tespit ettikleri annenin DNA raporlarını mahkemeye sundu.

Uzman tanık, “bebeğin kordonu olmadığı için sonuca varamadık”

Savcılığın 42’nci tanığı Pataloji Uzmanı F.T. ise gönderilen 34 haftalık bebeğin iç organlarını incelediğini anlattı. F.T., bebekte yapılan inceleme sonucu bebeğin akciğerlerinde solunum yapabilecek bir oluşum olduğunu söyledi. Tanık, bu oluşumda bebeğin 34 ile 36 haftalığa denk geldiğini ve nefes alabilecek akciğer olgularını tespit ettiklerini mahkemeye aktardı.

F.T., ayrıca laboratuvarda yapılan incelemede 34 haftalık bebeğin kordonu olmadığını, bu yüzden canlı veya ölü olduğuna dair sonuç olmadığını kaydetti.

Serdaroğlu da cinayetten yargılanacak

Savcılığın son iki tanığı ise Kimya mühendisi A.Ş., ve Polis Genel Müdürlüğü’nde görevli polis memuru G.G., dinlendi. Tanık polis memuru, Doktor Fahri Karagözlü ve hemşire Taner Okburan’a ait cep telefonu dökümlerini mahkemeye emare olarak sundu. Tanıkların tamamlamasının ardından Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, “Yasa dışı kürtaj” davasında “Adam öldürme” suçundan yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan’ın ardından Doktor Rasiha Serdaroğlunun’da aynı suçtan yargılanması için dosya tadilatı talebinde bulundu.

Mahkeme talebi kabul etti

Akyener’in talebinin ardından ara veren Mahkeme Başkanı Fatma Şenol, kararını açıkladı. Şenol, savcılığın yaptığı dosya tadilat talebini mahkeme heyetinin değerlendirdiğini belirterek sanık Rasiha Serdaroğlunun, “Adam öldürme” suçundan yargılanmasına karar verdiklerini söyledi. Mahkeme Başkanı Fatma Şenol, duruşmayı 15 Aralık tarihine erteleyerek oturumu kapattı.
Editör: TE Bilisim