Spor basınımızda Uluslararası sporcumuz Meliz Redif ile ilgili olarak çıkan haberler üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu gerekmiştir.

Meliz Redif ülkemizin yetiştirdiği, uluslar arası spor alanında bizleri gururlandıran ülkesini ve bayrağını, katıldığı her müsabakada yazılı ve görsel basın önünde "Ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Yaşıyorum"  Kıbrıslı bir Türküm diyerek onurlandırmış, ülkesini ve kendini başarılı bir şekilde temsil etmiş yeteneğini kanıtlamış sporcularımızın ön saflarında yer almaktadır. Şimdi karşılaştığı bu durumda yanında olmak ona yardımcı olmakta bizlere düşmektedir.

Edindiğim bilgiler doğrultusunda Uluslar arası Amatör Atletizm Federasyonu Meliz'in Biyolojik pasaportundaki değerlerinde inişler ve çıkışlar tesbit etmiş ve bu durumun açıklanması istenmektedir. Ayrıca gelen yazıda bir bulgunun olmadığı, değerlerdeki anomali ile ilgili soru işaretleri bulunduğu da belirtilmekte olup, bu süreçte sporcuyu zan altında bırakmamak adına gizli yürütülmesi gereği vurgulanmıştır. Burda bizlere düşen görev sporcumuzun bu zor döneminde yanında olmak ve destek vermektir. Çünkü Meliz'in önünde spor hayatı için uzun bir dönem daha olacaktır. Bunu biliyorum,  sonuç her ne olursa olsun Meliz bu ülkeye sportif olarak çok şeyler yaşatmış idol olmuş bir sporcumuzdur.

Bu bağlamda gelişmeleri, sporcumuzla birlikte takip edip bu süreçte kendisine desteğimizi esirgemeyeceğimizi tüm basınımızla paylaşmak istiyoruz. Sizlerden de isteğimiz, bu süreçte sporcumuzu rencide edecek spordan uzaklaştıracak davranışlardan kaçınılmasıdır.

Gerek spor basınımızın gerekse Atletizm Federasyonumuzun bu olayda sporcumuzun yanında durarak ona moral destek vermesi yapılması gerekendir.

 

 

SERDAR DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı

Editör: TE Bilisim