UBP İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu Tarım Bakanlığı’nın hiçbir icraat yapmadığını, son zamanlarda yapılan zamlardan üreticinin perişan olduğunu savunarak bakanlığı göreve çağırdı.

Sennaroğlu geçmiş yıllarda da bir takım sorunlarla mücadele eden çiftçi ve hayvancının bu yıl bu sorunların üstünde sorun yaşadığına değinerek, özellikle akartayıkta gelen zamla çiftçi ve hayvancının çöküş noktasında olduğuna vurgu yaptı.

Sennaroğlu, günden güne artan yem ve gübre fiyatlarının da göz ardı edilemeyeceğini belirterek, üreticinin bu fiyatlarla nasıl üretim yapacağını sorguladı. Sennaroğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi.

‘’ Yaz ayı bitmek üzere fakat henüz Bakanlığın kuraklık ile ilgili herhangi bir haritası çıkmış değildir. Kuraklık verilecek yerler bilinmezken üretici nasıl ekim yapacaktır? Köylülerimiz kahvehanelerde kara kara ekim sezonunu düşünmekte ve çare bulamamaktadır. Üretici çıkmazdadır. Tarım Bakanlığı’nın üreticinin menfaatleri doğrultusunda ürettiği hiçbir çözüm olmadığı gibi daha kötü günlere gidileceği bu dönemde hiçbir önlem de alınmamıştır. Bakanlık yaz tatilinde uyumakta ve bir an önce bu moddan çıkmalıdır. Bakan hiçbir üreticiye ‘’net’’ ve ‘’kesin’’ bir açıklama yapmadığı gibi günü geçirme politikaları ile zaman harcamaktadır. Çiftçi ve hayvancı batmıştır. Tarım Bakanlığının bir an önce çıkıp kuraklıkla ilgini net ve kesin açıklama yapması elzemdir.‘’

Editör: TE Bilisim