Dev-İş Başkanı'nın bu talebi çok haklı ve yerinde bir taleptir. Özel sektör çalışanlarının içinde bulunduğu sosyal koşullar bu adanın hem kuzeyinde hem de güneyinde kanayan bir yaradır.

Özel sektör işçilerimiz çok uzun saatlerle, sendikasız, sosyal haklardan yoksun ve sağlıksız koşullarda barındırılarak çalıştırılmaktadırlar.

Patronlar karlarına kar katarken, özel sektörde çalışanlar yasal asgari ücretin altında ve günde 12 hatta 14 saate varan sürelerle çalıştırılmakta; buna karşın bir hastalık halinde ne kendilerinin ne de eş ve çocuklarınınsağlık hizmetlerinden yararlanması mümkün olmamaktadır.

Çalışanlarımızın kazanılmış haklarına ve anayasaya rağmen sendikalaşmasına engel olan patronlar hakkında derhal soruşturma başlatılıp yarğılanmalıdırlar.

Özel üniversiteler, Levent ve Haci Ali İşletmeleri gibi büyük işletmeler, tüm inşaat şirketleri, ve kısacası özel sektörün tamamının sıkı bir şekilde denetlenmesi için Çalışma Bakanlığını ve sayın bakan Aziz Gürpinar'i goreve davet ediyoruz.

Kıbrıs Sosyalist Partisi Dev-İş'in bu çagrısını destekliyor.

Emekçiden yana ve özgürlükcü sosyalist bir parti olduğunu her fırsatta dile getiren CTP`ye eline fırsat geçmişken özel sektörün örgütlenmesinin önündeki tüm engelleri kaldırmasını talep ediyoruz.

Özel sektör çalışanlarına, tüm işçi emekci ve özelde çalışan tüm aydınlara Dev-İş çatısı altında örgütlenme çağrısı yapıyoruz.
 
Editör: TE Bilisim