Konuyla ilgili TDP, Baraka ve Bağımsızlık Yolu tarafından yapılan ortak açıklamada “TDP, Baraka ve Bağımsızlık Yolu'nun sendikasız çalıştırılmanın yasaklanması yönünde mücadele verdiği, Meclis'e Yasa Önerisi sunduğu ve imza kampanyası başlattığı bir dönemde, tam tersine özel bir iş yerinde sendikalaşma yönünde adım attığı gerekçesiyle sendika temsilcisinin işine son verilmesi kabul edilemez” denildi.

Sendikalı olduğu için bir işçinin işine son verilmesinin ve sonrasında yaşanan gelişmelerin, sendikasız çalıştırılmanın yasaklanması gerektiğini gösterdiği savunulan açıklamada, 12 kişinin yaptığı görevin dört günden beridir 1 kişi tarafından yapılmaya çalışıldığı, bunun da hem söz konusu kişinin sağlığı, hem de olası riskler açısından ciddi tehlike yarattığı belirtildi.

“İşletmenin inadı, halk sağlığı için ciddi tehdit yaratıyor” ifadelerine yer verilen açıklamada, yoğun metan gazı barındıran tesiste yaşanacak bir sorunun bölge ve halk sağlığını tehdit edebilecek bir güvenlik sorunu yaratabileceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada hem söz konusu kişinin sağlığına zarar gelmemesi, hem de olası iş kazalarının önlenmesi adına çok ivedi adım atılması gerektiği, bu noktada da en büyük görevin ilgili bakanlığa düştüğü kaydedildi.

TDP ve Bağımsızlık yolu tarafından hazırlanarak Meclis'e sunulan, özel sektörde zorunlu sendikalaşmayı öngören İş (değişiklik) Yasa Önerisi’nin ivedilikle görüşülmesi talebinin Meclis’te UBP-DP ve bağımsız milletvekillerinin oylarıyla reddedildiği anımsatılan açıklama şöyle devam etti:

“Bu yasa ile özel sektör çalışanlarının geleceği patronların iki dudağı arasından kurtulacak, özel sektördeki sömürüye dur denilebilecek ve en önemlisi kendilerine örgütlenme hakkı tanınacaktı. Sunulan yasamız hala daha meclisin gündeminde olup ivediliği olmadığından Meclis’in tozlu raflarına kaldırılmıştır” denildi.

Yasanın ivedilikle görüşülmesi ve onaylanmasının elzem olduğunun yaşanan bu olayla bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekilen açıklamada, konuyu ivedi olarak gündeme alıp gerekli adımları atmanın tüm milletvekillerinin sorumluluğu olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilisim