Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğretim üyesi Alman asıllı Avusturalyalı ressam ve sanat tarihçisi yazar Prof. Dr. Lutz Presser’in 2014 yılında hazırladığı “Selfies 2014” sergisi 13 Ekim Pazartesi günü açılıyor.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Lutz Presser'in 2014 yılında hazırladığı resim eserlerinden oluşan "Selfies 2014" sergisi 13-25 Ekim tarihkeri arasında, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisinde sergilenecek.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, açılışın 13 Ekim 2014 Pazaretsi günü saat 11:00’de gerçekleşeceği bidirilirken, GAÜ Resim bölümü başkanı Prof. Dr. Lutz Presser'in 20 resimden oluşan eserleirnin otoportre konusuyla sergileneceği bildirildi.

Ayrıca, Alman asıllı Avusturalya’lı ressam ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Lutz Presser’in kırkı yıllık akademik kariyerinde birçok üniversitenin kurucu Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığı ve bölüm başkanlığını yürüttüğünün belirtildiği açıklamada 2013 akademik yılından itibaren Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde resim ve sanat eleştirisi derslerini yürüttüğü ve geçen akademik yıl içerisinde iki seminer yanında iki sanat sergisi açtığı ifade edilerek Avangart fotoğrafçılığıyla bilinen Man Ray'in eserlerinin incelenmesi üzerine yazılan "Man Ray'in Sanatı : Metin ve İmgeler" (The Art of Man Ray : Text and Images) kitabının dünya sanat tarihi, sanat çalışmaları ve tartışmaları yanında GAÜ öğrencilerinin gelişimine de önemli katkılar yapacağı vurgulandı.
 
Editör: TE Bilisim