TBK Gaziler Derneği, KKTC Hataylılar Derneği ve Atatürkçü Yaşam Derneği, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBK Gaziler Derneği mesajında, özetle şunlar dile getirildi:

“Çanakkale Deniz Zaferinin 98’nci yıldönümünü ve Çanakkale Şehitlerimizi milletçe anıyoruz.

Çanakkale şehitlerinin vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Anavatan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Zaferi, Türk Askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir.

Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüz anıtıdır.”

KKTC Hataylılar Derneği mesajında özetle şunlar kaydedildi:

“Çanakkale geçilmez' sözüyle dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşları, büyük bir kahramanlık destanının yanı sıra, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, Milletimizin, bulunamayacağı fedakarlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır.

Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Milletimizin gönlünde daimi yerini alacaktır.”
Atatürkçü Yaşam Derneği’nin mesajı ise, özetle şöyle:

“Türk Milleti’nin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde aziz şehitlerimizi KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği olarak saygıyla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir.

Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.

Dünya tarihinde emperyalizmin yenilgiye uğradığı iki yer vardır. İkincisi Kıbrıs 1974 Mutlu Barış Hareketi, birincisi ise 18 Mart Çanakkale destanının yazılmış olduğu Çanakkale muharebeleridir. Yedi düvele karşı verilmiş olan Türklüğün onur ve varoluş mücadelelerinin kıymeti ve değerini bizler Kıbrıs’ta kardeşlerimiz de anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde bilmeli, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize bunları aktarabilmeliyiz.” 
Editör: TE Bilisim