Şht. Ertuğrul İlkokulu’ndaki tören bu sabah saat 09.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü Hasan Eren ile Bakan Özdemir Berova konuşma yaptı. Şiir okunmasının ve Şht. Öğretmen Ertuğrul Ahmet’in hayatının ve okulun tarihçesinin okunmasının ardından bandodan Ertuğrul İlkokulu Marşı dinlendi. Ardından büst ile oyun alanı açılışı gerçekleştirildi.

BEROVA: “TARİHİNİ ÖĞRENMEYENLER GELECEĞİNE GÜVENLE BAKAMAZ”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova konuşmasında, vatan için hayatını feda etmiş bir öğretmenin adını taşıyan okulda onun büstünün bulunmasının önemli olduğunu kaydetti.

1963 yılının Kıbrıs Türk tarihi açısından önemli olayların yaşandığı bir yıl olduğunu ifade eden Berova, 1963 yılı sonunda Rumların Akritas Planı’nı hayata geçirmek için harekete geçtiklerini ve Kıbrıs Türk halkını adadan kovup adayı Yunanistan’a bağlamak için bir dizi kanlı eylem yaptıklarını anlattı.

Şehit Ertuğrul Ahmet gibi genç bazı öğretmenlerin bu olaylar sırasında hayatını kaybettiğini belirten Berova, Kıbrıs Türkü’nün cumhuriyet kurabilmesinin en temel unsurlarından birisinin yaşanan bu tür olaylar olduğunu ifade etti.

Berova tarihi öğrenmenin önemine de işaret ederek, tarihini öğrenmeyenlerin geleceğine güvenle bakamayacağını söyledi.

EREN

Şht. Ertuğrul İlkokulu Müdürü Hasan Eren ise konuşmasında, hayatını Kıbrıs Türk halkına adamış Şehit Ertuğrul Ahmet’in büstünün okula yapılmasının önemini vurguladı.
Editör: TE Bilisim