Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in "kardeşim" dediği Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı.

YILDIRIM'DAN SUÇ DUYURUSU

Eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım da hakkında uyuşturucu ticareti iddiasında bulunan Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. 

PEKER: HEDİYEM VAR

Öte yandan Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak "Saat akşam altıda sana bir hediyem var" ifadelerini kullandı.

Peker "Kardeşim Atilla PEKER adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir" diye de ekledi.

"İTİRAF YAPACAK"

Peker ilerleyen dakikalarda attığı diğer bir tweette ise "Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili kardeşim Atilla PEKER birazdan müracaat savcısına gidecek. Bakalım orada ifadesini alacaklar mı? (suç itirafı yapacak)" ifadelerini kullandı.

SÜREÇTE NELER YAŞANDI

Peker, eski başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyaretlerine dikkat çekerek şunları söylemişti:

"Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu ErkamYıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direk Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası."

PEKER'E CEVAP VERDİ

Söz konusu iddialara ilişkin olarak Binali Yıldırım yaptığı ilk açıklamada, "İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz." açıklamasını yaptı.

Yıldırım, oğlunun Covid'le mücadele kapsamında test kiti, maske dağıtmaya gittiğini söylemişti. Yıldırım son açıklamasında ise “Oğlum Venezuela’yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez aralık ayında ziyaret etti” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim