Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Nisan Pazar günü yapılacak Lefkoşa Belediyesi (LTB) Başkanlığı ve Meclis Üyeliği Ara Seçimi’nde seçmen kartı kullanmanın zorunlu olmadığına işaret ederek, seçmenlerin üzerinde fotoğrafı bulunan ve kimliğini kanıtlamaya yarayan bir belge sunmasının ise zorunlu olduğunu bildirdi.

YSK’nın 15 numaralı duyurusunda, seçmenlerin oy kullanmada göstermek zorunda olduğu resmi belge, “Kıbrıs Türk Federe Devleti döneminde veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti döneminde yurttaş olanlara verilen kimlik kartı veya polis kimlik kartı veya Kıbrıs Türk Federe Devleti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti pasaportu veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sürüş ehliyeti” olarak sıralandı.

Bu belgelerden birini sunmaması halinde, seçmen listelerinde ismi olsa da oy kullanılamayacağına işaret edilen duyuruda, “Oyunu kullanmak üzere sandığa giden ve sandık başkanından oy pusulasını ve "Evet" mühürünü alan seçmen, varsa yanında getirdiği fotoğraf makinesi, telsiz, cep telefonu ve benzeri cihazları kurul başkanına teslim ederek doğruca kapalı oy verme yerine gider ve oyunu kullanmadan başka yere gidemez” denildi.

SANDIK KURULLARINDA GÖREVLİLER SEÇMEN KARTINI İBRAZ ETMEK ZORUNDA

YSK’nın 15 numaralı duyurusunda, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı ve Meclis Üyeliği Ara Seçimi’nde seçmen kartı kullanmak zorunda olunmamasına karşın, sandık kurullarında görevli polis ile görevli olduğu sandıkta kayıtlı seçmen olmayan görevlilerin, değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 118. maddesi gereği, oylarını kullanmak için seçmen kartlarını ibraz etmek zorunda olduğu vurgulandı.

Duyuruda, Seçmen Kartı’nın seçmenin hangi sandıkta oy kullanacağını göstermek için hazırlandığına işaret edilerek,  Seçmen Kartı eline ulaşmayan seçmenlerin, ilgili ilçe seçim kuruluna şahsen başvurarak veya 227 30 47, 227 50 86 ile 227 72 77 numaralı telefonları arayarak kimlik kartı numarasını veya ad ve soyadlarını bildirerek oy kullanacakları sandığın numarasıyla yerini öğrenebilecekleri kaydedildi.

Duyuruda, aynı bilgilerin, http://www.mahkemeler.net ile http://ysk.kamunet.net adresli web sitelerinin Elektronik Hizmetler bölümü altındaki “Nerede oy kullanacağım” linkinden de kimlik kartı numarasıyla öğrenilebileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim