Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), 28 Temmuz Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde tek alternatifin BKP Toplumsal Varoluş Güçleri olduğunu savunarak, “Bu mücadele BKP Toplumsal Varoluş Güçleri ile AKP ve işbirlikçileri UBP, CTP, DP ve TDP arasındadır” dedi.

BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Mecliste temsil edilen dört siyasi partinin AKP’nin çizdiği sınırlar içerisinde “demokrasicilik ve seçimcilik yarışı” oynadığını ileri sürerken, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin ise toplumun gasp edilen siyasi iradesini geri alıp kendi kendini yöneteceği demokratik ve sosyal adalete dayalı bir ülke için yola çıktığını kaydetti.

“Halkımız demokratikleşme ve sivilleşme için adım atmak yerine, talimatlar ile yönetilmeye boyun eğen; nüfus aktarımına, asimilasyona, kamu kurumlarının peşkeş çekilmesine ve ülkemizin sömürgeleştirilmesine seyirci kalan, seçim dönemlerinde ise güzel sözler söyleyen düzen partilerine kanmamalıdır” ifadelerini kullanan Korkmazhan, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’nin talimatla yönetilmeyi ve Ankara karar verir Lefkoşa uygular anlayışını reddettiğini, dayatma ekonomik paketlerini ve özelleştirme politikalarını kabul etmediğini belirtti. Korkmazhan seçilmeleri halinde yapacaklarını ise şöyle sıraladı:

“Özelleştirilen ve peşkeş çekilen kamu kuruluşları yeniden kamulaştırılacak ve dayatma ekonomik paket yürürlükten kaldırılacaktır. Ülkeye kimlikle girişler durdurulacak ve sistemli nüfus aktarımı politikasına son verilecektir. Sosyal adalete ve demokrasiye dayalı bir düzene geçip süratle erken federal çözümü sağlamaya yöneleceğiz”

Editör: TE Bilisim