Seçimleri kaybetme telaşına düşen hükümet büyük bir panik içinde, ülkenin her yanını pervasızca talan ediyor. Bir yandan da gelecek yeni Hükümetin işini zorlaştırmak için ülkenin bütçede öngörülen gelir kaynaklarının yılsonuna kadar olan miktarını bile şimdiden tüketiyor.

Kurultay sürecinde olduğu gibi bir yandan çok yakın olanlar işe alınırken diğer yandan da istihdam sözleri veriliyor. Çok ihtiyacı varmış gibi eski TC Bakanlarının vatandaşlığı bile halkımıza kabul ettirilmeye çalışılıyor. İşletmeleri batan bazı UBP’lilere kıyak çekilmesi için binaları satın alınarak kamu kaynakları tüketiliyor. Son gün müdür atamaları yapılıyor, kamu bankalarına, KAS’ a, devlet dairelerine istihdamlar yapılıyor.
Son dönemlerde yapılan Bakanlar Kurulu toplantılarında alınan kararların sayısı son dört yılda alınan kararlardan daha çok.

Son olarak da Girne Karakum’ da mevcut Zeyko arazisi yine aynı anlayışla birilerine yasalara rağmen peşkeş çekilmek isteniyor.
Yakın bir geçmişte aynı zihniyet söz konusu araziyi eşdeğer kaynak paketinden çıkarmış ve uzun dönemli bir sözleşme ile kiralanmasını kararlaştırmıştı.

Ancak eşdeğer kaynak olarak ayrılan bir arazinin paketten çıkarılarak özel kişilere verilmesi yasalarımıza aykırı olduğu için açılan dava sonucunda mahkeme ara emri vererek yürütmeyi durdurmuştu.
Aynı hükümet bunu bile bile aynı arazi için benzer bir karar vermiş ise bunun talan etmek dışında bir tanımlaması yoktur.

Herkes şunu iyi bilmelidir. Şimdiki Hükümet ne yaparsa yapsın CTP’nin iktidarını engelleyemeyecektir. Ve CTP iktidarında seçim öncesi yapılan bütün işlemlerin dosyaları tek tek incelenecek bunların yapılması emrini veren ve dosyaları sonuçlandıranlar muhakkak yargı önüne çıkarılacaktır.
Hiç kimsenin bu ülkenin kaynaklarını ve makamlarını bu kadar sorumsuzca talan etmeye hakkı yoktur.

Özkan Yorgancıoğlu
CTP-BG Genel Başkanı

Editör: TE Bilisim