Toparlanıyoruz Hareketi, 28 Temmuz’daki erken genel seçimi için siyasi partilerin aday belirleme süreçlerini ve bu süreçte aday adaylarının davranış biçimlerini, büyük bir endişe ile takip ettiğini açıklayarak toplumdaki kronikleşmiş sorunlara çözüm bulmak adına seçim yarışına hazırlandıklarını unutan aday adaylarının önemli bir kısmının KİŞİSEL MENFAAT VE ÇIKARLARINI görünür bir şekilde ön plana çıkardıklarına dikkat çekti. Yapılan açıklamada ayrıca bu gelişmelerin “Toparlanıyoruz” hareketinin “siyasetimizdeki kirlilik” ile ilgili ortaya koyduğu eleştirileri haklı çıkardığına ve yaklaşık bir ay önce Hareket’in belirlediği seçim stratejisinin doğruluğunu da teyid ettiğine işaret edildi.

Hareketten yapılan açıklamada ayrıca şu hususlara dikkat çekildi:

“Siyasi partilerin seçim listelerini oluşturma sırasında, partiler içindeki oligarşik yapıların hala daha çok etkili olduğu ve vekil adaylarının seçiminde, kişilerin memleket yararına çalışma kriterine özen gösterilmediğini görmek, Toparlanıyoruz Hareketi’nin siyasi partilerin çıkardığı listelere “mühür vurmayın” çağrısının doğruluğunu da kendiliğinden pekiştirmiştir.

Bazı vekil aday adaylarının geçtiğimiz bir-iki haftadır, ya seçim listesine girmedikleri yada listedeki sıralarından hoşnut olmadıkları için yaptıkları açıklamalar, yaşadıkları küskünlükler, hatta daha da ileri gidip seçim listesinde yer alabilmek adına, partilerini terk edip, başka bir partiden aday olmaları, bu şahısların 29 Temmuz’da seçildikleri takdirde yer alacakları meclisteki görevlerine ve performanslarına şimdiden gölge düşürmüştür. Adayların şimdiye kadar koltuk kavgasından öteye gitmeyen söylemleri, kendi hanelerine eksi olarak işlenirken, seçime kadar geçecek sürede hangi memleket sorununa nasıl çözüm bulacakları konusundaki ortaya koyacakları görüşlerin da inandırıcılığı kalmamıştır. Toparlanıyoruz Hareketi, gelinen aşamada, oy verirken özellikle bazı adayların, kişisel menfaat odaklı ve etik dışı bu davranışlarının yanında, siyasi partilerin anılan davranışları teşvik eden tutumlarına da dikkat edilmesi gerektiğini, bir kez daha önemle vurgulamaktadır.

Seçim stratejisini tekrar etme gereği de duyan Toparlanıyoruz Hareketi:

1. Bu seçim sisteminin ve bu seçim sisteminde gerçekleşecek seçimlerin, kurtuluşumuza çözüm olamayacağını düşünmektedir. Adayları tanıtacağız derken, kendileri bizden hızlı davranıp çoğu gerçek yüzünü ortaya çıkartarak kendi kendilerini eleme başarısını göstermişlerdir.

2. Yaşanan bu düzeysizlikler ertesinde, karma yapacak sayıda aday kalmışsa, parti liderlerinin hazırladıkları listeye mühür vurmayıp, aday bulabilirseniz karma oy kullanın. Oyunuzu hak edecek adayların, karakterli, dürüst, üretken ve ilkeli olmalarına özen gösterin.

3. Eğer çok düşünüp da oy verecek aday bulamamışsanız, telefonu kapatıp denize gidin.

Ancak ne karar verirseniz verin, seçilenleri denetlemekten bir an olsun geri durmayın. Onlara her fırsatta sizlerin, yani milletin vekilleri olduklarını hatırlatın.

Özetle, sandığa gidecekseniz mühür vurmayın!” 
Editör: TE Bilisim