Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının, Avrupa Parlamentosu’na (AP) seçeceği resmi temsilcilerinin, Kıbrıslı Türkler tarafından ve kendi bölgesinde seçilmesi gerektiğini düşündüklerini vurgulayarak, AP’nin buna özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorgancıoğlu, “Orada (Güney Kıbrıs) kim seçilirse seçilsin Kıbrıslı Türkleri temsil etmeyecektir diye inanıyoruz” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün katıldığı bir etkinlikte, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini TAK ve BRT muhabirlerine değerlendirdi.

Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının resmi temsilcilerinin Kıbrıslı Türkler tarafından ve kendi bölgesinde seçilmesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı.

Seçimlerde aday olan veya oy verme düşüncesi olan kişileri ötekileştirmediklerini ama kimseyi de teşvik etmediklerini belirten Yorgancıoğlu, “Orada kim seçilirse seçilsin, seçilip seçilmeyeceği belli değil ama seçilse bile Kıbrıslı Türkleri temsil etmeyecektir diye inanıyoruz” dedi.

O yüzden esas olanın, kendi bölgelerinde kendi adaylarının kendi seçmenleri tarafından AP için seçilmesi olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, AP’nin buna özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi.


Editör: TE Bilisim