Tunalı yazılı açıklamasında, ülke kırk yıldır hakim olduğunu savunduğu zihniyetlerin değişmesi için halkta bir hareketlenme başladığını ifade ederek, bu düzen devam ettiği sürece genç insanların ülkesini terk etmeye devam edeceğini savundu.

Suçladığı bu üç partinin halka “yalan söylemeye devam ettiğini” iddia eden Tunalı, geçmiş dönemde UBP’nin yaptıklarının unutulmadığını, “umut” olarak görünen CTP’nin ise “umut olmaktan çıktığını ve UBP gibi davranarak ülkeyi yönetmeye çalıştığını” öne sürdü.

Tunalı, UBP hükümeti döneminde sivil toplum örgütlerinin Meclisi nasıl işgal ettiğini unutmadıklarını, ancak şimdi “UBP gel bizi kurtar” dediklerini savunarak, “Bu nasıl bir anlayış” diye sordu.

SDP olarak sosyal devlet yapısını oluşturarak tüm KKTC halkını kucaklayacak bir sistemi getirmeye çalıştıklarını ifade eden Tunalı, “Halkımızın geleceğini kurtarması için bize ihtiyacı vardır. Biz her icraatımızı halk için yapacak projeler geliştiriyoruz. Gelecek kaygısı yaşanmayan bir icraatın yaratılması için uğraş veriyoruz. UBP, CTP ve DP’nin artık bu ülkeye verecek hiçbir siyasi görüşü kalmamıştır. Bu zihniyetlerin sonu gelmiştir” dedi.
Editör: TE Bilisim