KKTC’de eski siyaset miyadını çoktan doldurmuş, yeni bireylere, yeni beyinlere duyulan ihtiyacı açıkça ortaya koymuştur. SDP, yeni siyaseti, yeni toplumu inşa etmek için yola çıkmış, halkına tepeden bakan değil bizzat halkının yanında olan bir parti olacaktır.

Partimizin olmazsa olmazı ADALET’tir, TEMİZ SİYASET’tir. Önemle vurguluyorum biz, halkımıza MUCİZELER vaat etmiyoruz. Halkımızı, yaşanabilir YENİ Kıbrıs’ı beraber inşa etmeye çağırıyoruz. Hayatın her noktasında olduğu gibi, herşeyi bildiğini iddia eden kişilere siyasetin kapıları artık kapanmıştır. Bu durum bir Lider için de böyledir. En iyi lider her şeyi bilen değil, konusunda ehil insanlarla dolu ekibini en doğru biçimde yönetendir.

Ben değil, BİZ dönemidir. O yüzden değil midir ki, halkının yetişmiş değerlerine sırtını dönmüş, herşeyi bildiğini iddia eden muhteşem liderler sayesinde geldik bu günlere.. Ülkemiz siyasetinde yaşanan bu çöküntünün bir başka önemli nedeni ise, defalarca denenmiş, bugün vizyonunu heyecanını kaybetmiş, hiçbir ideali kalmayan kişilerin koltuklarını zamanında terk etme lutfunda bulunmamalarıdır. Bugün halkımız inancını yitirmiş, samimiyete ,sevgi dolu tek bir kelimeye muhtaç hale getirilmiştir. Partizanca ,şuursuzca uğradıkları adaletsizliklerden, siyasi kişisel menfaatlere alet edilmekten usanmıştır. Halkımız artık uyanmıştır. Artık değişim zamanıdır.

SDP, ayakları yere basan, halkının yüreğine, halkının gücüne inanan, halkı için göreve gelecek, sadece halkı için çalışacak bir partidir. Bunun için ise, parti programını, tüm stratejik parti politikalarını yetişmiş akil kişilerden oluşan ekibiyle belirleyecek, ülke menfaatleri için ortak akıl noktasında en doğru kararları almak için çalışacak ve bunları halkı ile şeffaf olarak paylaşacaktır.

Yeni siyasetten kastımız budur.

Hüseyin Süey BARDAK / SDP adına, Kurucu Üye  
Editör: TE Bilisim