SAYTEV-Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı, Gazimağusa bölgesinde Tuzla'da bulunan Şehit Özdemir Anaokulu'na eğitim materyali bağışında bulundu. Vakıf, 80 öğrencisi bulunan okulun öğretmenlerinin, çocuk gelişimine katkıda bulunacak eğitim materyalleri arasından belirlediği ihtiyaç listesi doğrultusunda, okulun oyun odasındaki eğitim materyallerini yeniledi. 

SAYTEV'den verilen bilgiye göre, SAYTEV Yönetim Kurulu üyesi Göksel Saydam ve Vakıf Genel Müdürü Şahap Aşıkoğlu,  Şehit Özdemir Anaokulu'nu ziyaret ederek eğitim materyallerini teslim ettiler. Okul binasını gezen ve sorumlu öğretmenle görüşen Vakıf yetkilileri okul binasının bazı kapı ve pencerelerinin de onarım ve yenilenmesi gerektiği bilgisini aldılar. Hemen okulun bu ihtiyacının da giderilmesi amacıyla girişimde bulunan Vakıf yetkilileri, gerekli bağlantıyı kurarak ihtiyaç duyulan onarım ve yenilenmenin yapılmasını sağladılar.

SAYTEV'den yapılan açıklamada, vakıf olarak, devletimizin kıt kaynaklarını ve ülkemizin içinde bulunduğu zorlukları düşündüğümüzde her şeyi devletten beklemenin mantıklı olmadığı noktasında olduklarını. Toplumu ilgilendiren sorunların çözümü doğrultusunda, toplumumuzun parçası olan her bireyin, sosyal veya ekonomik boyutta, elinden geldiğince katkı koyması gerektiği fikrine inandıklarını ayrıca , Her bireyin toplumdan aldığının bir bölümünü yine toplumun ihtiyaçları doğrultusunda geri vermesinin gerektiğinden hareketle önümüzdeki hafta Şehit Özdemir Anaokulu'ndaki işlemin sonuçlandırılmasının ardından yapımı sürmekte olan Yedikonuk, Büyükkonuk ve Yeni Erenköy ilkokullarının kütüphanelerinin de tamamlanarak hayata geçirileceği bildirildi.  Elbirliği ile ülkedeki birçok eksikliğin giderilebileceğinin vurgulandığı açıklamada, gerçekleştirmiş oldukları kitap toplama kampanyasının amacına ulaştığı belirtildi. Yaptıkları çalışmalarla toplumda, yardımlaşma duygusunun artırılmasına da vesile yaratmayı hedefledikleri vurgulandı.

Editör: TE Bilisim