Kıbrıs Genç Tv’de Çiğdem Aydın’la Günaydın programına katılan UBP Lefkoşa Milletvekili Adayı Ai Çetin Amcaoğlu seçime doğru gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi teknokrat hükümetin şeffaflık söylemini sorguladı.
Ali Çetin Amcaoğlu ilk olarak tüm seçmenleri sandığa davet ederek bu bir vatandaşlık görevidir vatandaşlara sandığa gitmeyin diye çağrıda bulunanlara ise eleştiriler yönelterek, bu çağrıyı pompalamakla ,insanları sandıktan uzaklaştırma girişimiyle neyi murat ettiklerini de açıklasınlar dedi.

‘’CTP ASRIN PROJESİNE NEDEN HAYIR DEMİŞTİ ‘’
Ali Çetin Amcaoğlu partilerin yayınlayacağı seçim manifestolarına dikkati çekerek CTP –BG ‘nin ‘’Akıl Defteri ‘’ adı altında hazırlamış olduğu seçim bildirgesi için ‘’akıl defterde değil baş’ta olmalıdır ‘’ dedi. Ali Çetin Amcaoğlu CTP-BG’nin manifestosu üretime dayalı idi de mecliste asrın projesine (su projesi) neden hayır oyu verdiklerini açıklasınlar dedi.

Amcaoğlu, Teknokrat hükümeti Bakanlar kurulunun almış olduğu kararları da eleştirerek, ‘sanki yeni bir şey varmış gibi davranıyorlar. Arsa iptalleri ülkedeki yatırımcıları korkutuyor bugün turizm konusunda Ünal Üstel’in ülke ülke gezerek KKTC’ye turist çekmeye çalıştığını öte yandan Turizm yatırımı yapmak isteyen bir kişiye verilen iznin sırf Hasipoğlu’nun oğlu olduğu için iptal edilmesini yadırgadım’ dedi.
‘O bakanın bu milletvekilinin oğlu diyerek yatırım yapmak isteyenleri bu iptaller korkutuyor. Kim yapsın o zaman bu yatırımları?’ diye soran Amcaoğlu, başka biri istedi de biz vermedik mi diye ekledi.

‘’ŞEFFAFLIKLA ÖVÜNEN BAŞBAKAN AÇIKLASIN ‘’
Bafra’da yaşanan su krizine de değinen Amcaoğlu , ‘’Tahal şirketiyle UBP arasında yaşanan sorunun da 3 ay sonra çözümlenmesi konusunda İçişleri Bakanı Gülsün Yücel’in payının ne olduğu konusunda hükümeti açıklama yapmaya çağırdı. Sorunun Teminat’ın süresinin dolmasından kaynaklandığını ve UBP hükümetinin Bakanlar kurulu olarak Tahal firmasına 300 bin dolar ödeme yapılarak arızanın giderilmesi konusunda çalışmalar yaptık uzun uzun takip edilen bir konu olmasına rağmen son bir formül üretmiştik Tahal firmasının teminatını yenilemesi halinde 300 bin dolar ödenerek sorun aşılacaktı fakat Tahal firması bunu kabul etmedi ne olduysa biz hükümetten gidince aniden bu olayın bir şekilde çözüldüğünü gördük’’ diyen Amcaoğlu ‘’ bence bazı incelenmesi gereken bir konu bu konuyu ilgili bakanın kamuoyuna açık bir şekilde izah etmesi gerekiyor nasıl çözülmüştür ,neden 3 ay süreyle bu su bu bölgeye neden verilmemiştir ve bu 3 aylık süre içinde verilemeyen su ‘dan dolayı Tahal firmasının sorumluluklarını ne şekilde yerine getirdiklerini açıklamalarını istiyorum çünkü üretim eksikliğinden dolayı ilgili firma çok ciddi bir tahüüt altına giriyor diyen Ali Çetin Amcaoğlu bu bedel ödendi mi ödenmedi mi ‘’diye soran Amcaoğlu sözleşme gereği üç aylık süre içerisinde bölgeye vermediği suyun ( üretim eksikliği ) bedeli belki de 1 milyonun üzerinde bir miktarı tahüüdü gereği ödemeliydi ödedi de mi çözüldü bu sorun bunu Şeffaflıkla övünen Başbakan açıklasın dedi.

‘’SAYIŞTAYLIĞI VE SAVCILIĞI GÖREVE DAVET EDİYORUM ‘’
‘’Tahal firmasıyla hem hukuki hem de mali sorunlar vardı şirketin Avukatlığını ise Gülsün Yücel’in bürosu yapıyordu aniden bu sorunların çözümlenmesi ve Gülsün Yücel hanımın şimdi İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı gerçeği noktasından yola çıkarak ilgili Firmanın yetkililerinin UBP hükümetinden cezaların bağışlanmasını istediğini fakat UBP hükümetinin bunu yapmadığını söyleyen Ali Çetin Amcaoğlu şimdi bu cezalar bağışlandı mı bağışlanmadı mı diye sorarak Sayıştaylığı ve Savcılığı olayı araştırması için göreve davet etti.


‘’ÜÇ GÜNLÜK BAKAN – ÜÇ GÜNLÜK BAŞBAKAN ‘’

Ali Çetin Amcaoğlu Gıda Güvenliği konusunda Bakanlar kurulunun karar aldığını fakat bu projenin zaten hazır olduğunu ziraat mühendisleriyle yapılan çalışmalar neticesinde recetelendirme sistemine dahi hazır olunduğunu ifade ederek bizim yaptığımız yasal düzenlemeler ve icraatları kendilerinin uygulaması gibi gösterilmeye çalışıldığını da sözlerine ekledi. Daha 15-20 günlük hükümet nasıl araştırdı ,nasıl danıştı ,uygulamaları nasıl denetledi de 15-20 günde Gıda Güvenliği konusunda karar alabiliyor bugün benim bakanlığım döneminde yapılan işleri ne üç günlük bakan ne de üç günlük Başbakan çıkıp sahiplenmesin dedi.
 
Editör: TE Bilisim