TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ziyarette yaptığı konuşmada, TAK adına bir dizi ziyarette bulunarak hem kendisini tanıtmak, hem de kurum adına düşüncelerini aktarmak istediğini söyledi.

TAK’ın Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurmak amacıyla kurulan resmi yayın organı olduğunu anımsatan Saygılı, “Doğal olarak her rengin her duruşun sesi olmalıyız” dedi.

Saygılı, TAK’da az sayıda kişinin çalışmasına rağmen her kesimin sesini duyurmak için çok çalışıldığını vurgulayarak, önceden olduğu gibi bundan sonra da TAK’ın toplumun sesini duyurmak için çalışacağını belirtti

Saygılı, TDP’ye çalışmalarında başarılar dileyerek, hedeflerine ulaşmalarını temenni etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, TAK’ın çok önemli bir görevi olduğunu vurgulayarak özerk bir yapıda olup tüm sesleri topluma duyurması gerektiğini söyledi.

Yıllarca devleti yönetenlerin seslerinin tüm kesimlerden daha çok çıkmasının yarattığı sorunlarla uğraştıklarını ifade eden Özyiğit, “Bu nedenlerle biz TAK’ın siyasilerin elini uzatmayacağı hatta az da olsa uzatan varsa geri çekeceği özerk bir kurum olmasını istiyoruz” dedi.

Özyiğit, beklentilerinin TAK’ın küçük büyük tüm grupların düşüncelerine yer vererek toplumu haberdar etmesi olduğunu belirtti.

Önemli olanın herkesin uyum içinde düşüncesini özgürce ifade edebilmesi olduğunu kaydeden Özyiğit, kişisel çatışmaların değil politikaların herkes tarafından tartışılarak halk tarafından benimsendiği bir düzen arzuladıklarını söyledi.

Ziyarette TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ersoy da eşlik etti. 
Editör: TE Bilisim