Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, kasım ayında birliğin yeni yönetim kurulunu oluşturduklarını hatırlatarak, göreve gelirken geçmiş yıllarda Anayasa Mahkemesi’nde alınan “kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapmasını yasaklayan kararın uygulanmasını sağlamayı amaçladıklarını” söyledi.

Geçmiş yıllarda da konuyla ilgili girişimler yapıldığını ve ilgili bakanlar ve yetkililerle konuyu diyalogla çözmeye çalıştıklarını anlatan Gardiyanoğlu, şimdi de tüm şartları zorlayarak hukuk yoluyla yaptırım uygulayabilirler mi, onu görmek için çalıştıklarını belirtti.

Gardiyanoğlu, bir avukat tutarak dava açmak için girişimde bulunduklarını ve davanın kabul edildiğini dile getirerek, bu süreçte TAK’tan da halkı bilgilendirmesi konusunda destek beklediklerini ifade etti.

SAYGILI: “HUKUK HER ŞEYDEN ÜSTÜN”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ise, TAK’ın toplumun her kesiminin sesini duyurma görevi bulunduğunu anımsatarak, hukukun her şeyden üstün olduğunu söyledi.

Toplumu ilgilendiren her konuda TAK’ın halkı bilgilendirmekten geri durmayacağını belirten Saygılı, hukukun doğru kararlar alarak uygulanmasını sağlayacağına inandığını ifade etti.
Editör: TE Bilisim