Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz, azınlıklara Güney’den yapılan yardımları “insani boyutta” olarak nitelendirecek fiziki şartlar ve koşulların bulunmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun petrol doğalgaz konusundaki açıklamalarının bazı kesimlerce abartıldığını da ifade eden Oğuz, “savaş tamtamları çalmıyoruz ama haklarımızı korumakta da kararlıyız” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz, BRT’de katıldığı programda gündemi yorumladı.
Açıklamalarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki azınlıklara yönelik yardımlara ilişkin yeni uygulamayı de değerlendiren Oğuz, olaya bakış açısının önemine değindi.

Dursun Oğuz, saf bir açıyla bakıldığında konunun bir “insanı yardım” görüntüsü bulunabileceğine değinirken, ülkede bir savaş veya doğal afet ortamı varmış gibi davranılmasının ise yanlış olduğunu vurguladı.

“İnsani yardım olağanüstü şartlarda olur” diyen Oğuz, Kıbrıs’ta böyle bir ortam bulunmadığının altını çizdi.

Yapılan yardımı “insani boyut” olarak değerlendirecek fiziki şartlar ve koşulların olmadığını vurgulayan Oğuz, konuya ilişkin gerekli açıklamanın Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından yapılacağını anımsattı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun petrol-doğalgaz konusundaki açıklamalarına da değindi.

Açıklamanın bazı çevrelerce fazla abartıldığını ifade eden Oğuz, Bakan Ertuğruloğlu’nun açıklamalarının Kıbrıs Türk Halkı’nın haklarını korumaya yönelik olduğunu kaydetti.

Oğuz, “savaş tamtamları çalmıyoruz ama haklarımızı korumakta da kararlıyız” dedi.

(BRT)

Editör: TE Bilisim