Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’in Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli, Beyazıt Adalıer yönetimindeki belediyenin geldiği durumun içler acısı olduğunu ve belediyeyi kurtarmak için herşeyden önce normalleşme süreci başlatacaklarını açıkladı. Kanal Sim’de Meyil AdakulElektrikçi’nin programında soruları yanıtlayan Sarıçizmeli, hem belediyenin içinde bulunduğu kötü durumu anlattı hem de 29 Haziran’dan sonra “Yıldızlı Belediyecilik” kavramını taşıyacağı Mehmetçik Belediyesi için hayata geçireceği projelerden bahsetti. Mehmetçik Belediyesi’ndeki kötü gidişin aslında 2011 yılından başladığını ancak çalışanların sabırlı olmalarından dolayı 2013 yılına kadar grev yapılmadığını belirten Cemil Sarıçizmeli, 2013 yılında çalışanların sabrının taştığını ve grevlerin de başladığını vurguladı. Çalışanların sosyal güvencesiz çalıştırılmalarından dolayı huzursuzluğun hakim olduğunu ve bu huzursuzluğun da Mehmetçik halkına yansıdığını dile getiren Sarıçizmeli, iç huzurun sağlanması için normalleşme sürecine girilmesinin şart olduğunu vurguladı.

“BAŞKAN MECLİSİ TANIMADI”
Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer’in belediye meclisini tanımamasından dolayı meclisin 2011 yılından beridir toplanamadığına işaret eden Sarıçizmeli, toplantıların yapılmamasından dolayı belediye bütçesinin de oluşturulamadığını ve çalışanların haklarının gerilemesine neden olunduğunu dile getirdi. Mehmetçik Belediyesi’ndeki mevcut durumun sürdürülebilir olmadığının altını çizen CTP-BG Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli, 29 Haziran’da göreve gelmelerinin ardından çalışanların hakettikleri sosyal güvenceleri sağlamak için büyük çaba sarfedeceklerini ifade etti.

“CTP’Lİ BELEDİYELER KISKANILIYOR”
CTP-BG’li belediyelerin ülkede marka konumuna geldiğini belirten Sarıçizmeli, CTP’ye ait olmayan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların CTP-BG’li belediyelere ait yerlerde yaşayan insanları kıskandığını kaydetti. Verilen hizmetlere bakıldığı zaman tüm CTP’li belediyelerin birer örnek teşkil ettiğini aktaran Sarıçizmeli, “CTP-BG’ye ait 9 belediye var. Bu 9 yerleşim yerinde yaşayan herkes daha kaliteli yaşam sürüyor” ifadelerini kullandı. Belediyeciliğin bir hizmet işi demek olduğunu, hizmetin de CTP-BG demek olduğunu belirten Sarıçizmeli, 29 Haziran’dan itibaren “Yıldızlı Belediyecilik” anlayışının Mehmetçik köyünde de hakim olacağının altını çizdi.

“MEVCUT BAŞKAN SUYU BİLE POLİTİZE EDİYOR”
Mehmetçik’te halen evine su gitmeyen insanlar bulunduğuna dikkat çeken Cemil Sarıçizmeli, Adalıer’in suyu bile politize edebildiğini ve kendisinden olmayan vatandaşlara su imkanı sağlamadığını kaydetti. Mehmetçik Belediyesi’nin kullandığı çöplük hakkında da açıklamalarda bulunan Sarıçizmeli, bu çöplüğün her gün zehirli duman çıkardığını ve bu dumanın da halka zarar verdiğini ifade etti. Temmuz ayından itibaren bu çöplüğün temizlenmesi için çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Cemil Sarıçizmeli, turizm bölgelerine de gereken temizlik özeninin gösterilmemesinden dolayı bölgeye gelen turistlerin pis kokulardan dolayı otellere kapanmak durumunda kaldıklarını belirtti.

“TOPLAM 2 BUÇUK MİLYON TL BORÇ VAR”
Mehmetçik Belediyesi’nin toplamda 2 buçuk milyon TL borcu olduğuna değinen Sarıçizmeli, İhtiyat Sandığı’na 850 bin TL borç bulunduğunu söyledi. Mehmetçik Belediyesi’nin elektriklerinin sık sık kesildiğini ifade eden Sarıçizmeli, KIB-TEK’e olan borcun 2 buçuk milyon TL’lik rakamın dışında olduğunun altını çizdi. Mehmetçik’te yaşayan çocukların gidebileceği doğru düzgün bir park bulunmadığını ifade eden Cemil Sarıçizmeli, birçok oyun parkının kırık dökük olduğuna işaret etti. Bu parkların onarımlarının yapılıp hizmete sunulacağını kaydeden Sarıçizmeli, köy meydanı, kadınların ürünlerinin sergileneceği bir kültür marketi, Çayırova’dan başlayarak Kumyalı’ya uzanacak bir sahil şeridi, kavun festivali, yaşlılar ve gençlere yönelik de çeşitli projelerle halkın önüne çıkacaklarını belirtti.

“AYAKLARI YERE BASAN PROJELER OLACAK”
Mehmetçik Belediye Başkanlığı’na aday olan Cemil Sarıçizmeli, halka tutamayacağı sözler vermeyeceğini, ayakları yere basan projelerle vatandaşlardan oy isteyeceklerini vurguladı. CTP-BG’ye ait belediyelerin ülkeye çok şey kazandırdığına dikkat çeken CTP-BG Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli, “CTP-BG yönetimindeki belediyelerin hiçbirisinde çalışanların huzursuz olduğuna dair bir duyum alınmadı. Kaliteli ve ‘Yıldızlı Belediyecilik’ konseptini hem Mehmetçik’e hem de İskele bölgesine getirmek istiyoruz. İnsana yatırım yapan, merkezinde, siyasetinde insan olgusunu oturtan bir belediye oluşturmak istiyoruz. Belediyenin insanların hizmet alabileceği bir yapıya getirmek istiyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim