,

 Mehmetçik Belediyesi’nin“1. Altı Aylık Faaliyet Toplantısı”önceki akşam yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  29 Haziran 2014 yerel seçimlerden sonra göreve gelen Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, altı aylık faaliyetlerini belde halkına aktararak, halktan gelen talepleri, istek ve önerileri dinledi.

Toplantıda konuşan Sarıçizmeli, 2011 yılından itibaren büyük problemler yaşayan belediyede haziran seçimlerinde halkın takdiriyle hem belediye başkanının, hem de meclis üyelerinin değiştiğini ve göreve geldiklerini belirtti.

Sarıçizmeli, göreve geldikleri günden itibaren belediye meclisi ile uyum içerisinde çalıştığını, belediyedeki personel arası küskünlüklerin ortadan kalktığını,belediye hizmet kalitesinin gözle görülür şekilde artığınısöyledi.

“Belde halkının sağlıklı yaşamasına önem veriyoruz”

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, altı aylık görevleri boyunca yapılanları anlatırken, uzun yıllar bölgede sağlık sorunu yaratan, zehir saçan Mehmetçik çöplüğünün artık yanmadığını; ciddi bir maliyetle hazırladıkları projeyle ve yapılan periyodik çalışmalarla çöplerin kontrollü bir şekildegömülerek hem yanmasını önlediklerini, hem de haşerelerin engellendiğini anlattı.

Haşereyle mücadele için de yeni bir uygulama başlatıldığını kaydeden Cemil Sarıçizmeli, görevlendirilen ekibim düzenli olarak beldedeki evleri jel yöntemiyle ilaçladığını ve ayrıca belde halkına ücretsiz fare zehiri dağıtıldığını bildirdi.

“Her gün 370 öğrenciye süt içiriyoruz”

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, 6 aylık icraatlarını anlattığı basın toplantısında, belde sınırları içindeki ilkokullardaMehmetçik İlkokulu, Çayırova İlkokul ve Kumyalı İlkokulu’nda “Süt içiyorum sağlıklı büyüyorum” kampanyasıyla her gün 370 öğrenciye süt dağıttıklarını ve sağlıklı büyümeleri için süt içirdiklerini söyledi.

“Belediye hizmet kalitesini artırmaya yönelik canla başla çalışıyoruz”

Göreve gelir gelmez belediye meclisi ile uyum içerisinde yürüttükleri çalışmalarla belediye programlarını yenilediklerini ve halkla ilişkiler birimini oluşturduklarını kaydeden Sarıçizmeli, “Alo 185 belediye hattı ile halkımızın belediyemize daha kolay ulaşmasını sağladık. Her Perşembe bir evde uygulamamız ile her Perşembe bir evi ziyaret ederek beldemizde yaşayan kişilerin şikayetlerini, isteklerini yerinde inceleme şansı buluyoruz” diye konuştu.

“Öz kaynaklar üçe katlandı”

Sarıçizmeli, belediye bünyesindeki mali çalışmalarla 2013 yılında 608.070.91 TL olan belediye öz kaynaklarını 2014’ün son altı ayında1.865.928.83 TL ile neredeyse üçe katladıklarını açıkladı.

Araç filosuna belediye öz kaynakları ile bir yol süpürme aracı, bir tam donanımlı yerinde bakım ekibine minibüs ve T.C Yardım Heyeti katkılarıyla bir tam donanımlı su tankeri alarak araç filosuzu genişlettiklerini ifade eden Sarıçizmeli, toplantının son bölümünde ileriki yıllara yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Sarıçizmeli, Mehmetçik Belediyesi’nde yaşayan vatandaşların belediyeden beklentilerini de dinledi ve sorularını yanıtladı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim