Geçtiğimiz gün Spor Üst Komitesi’nin sarayda Sibel Tatar başkanlığında ilk toplantısını yaptığı haberi Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi olarak servis edildi.

Sibel Tatar’ın söz konusu toplantıya hangi sıfatla başkanlık ettiği anlaşılamadı. Basında Tatar’ın spor geçmişi ve konuyla ilgili bağına yönelik eleştirel haberler çıktı.

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe de“Umarım bu yöntem önümüzdeki süreçte ‘saray-aile’ bütünleşmesinin kapılarını açmaya yönelik atılan bir adım değildir” yorumunu yaptı...

Bunun üzerine First Lady Tatar da Özdenefe’yeverdiği yanıtta toplantıya başkanlık yapmadığını, haberin yanlış yazıldığını, iyi dileklerini sunmak için gittiğini söyledi.


Yanlış yazılan haber ise dün gece saat 23:37’de apar topar Türk Ajansı Kıbrıs’tan ‘kaynağından düzeltme ‘ ifadeleriyle değiştirildi eski haberde silindi.

Yeni haberde Sibel Tatar Başkanlığında ifadesi kaldırılarak ‘Toplantının başında kısa bir konuşma yaparak ayrılan Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar’ ifadelerine yer verildi. Yine de Sibel Tatar’ın hangi sıfatla böyle bir toplantıya dahil olduğu anlaşılamadı.

Kısa bir süre önce istifa etmek zorunda kalan basın sorumlusu Züleyha Karaman’ın ardından Cumhurbaşkanlığı'nda bir iletişim kopukluğu yaşandığı da ortaya çıkmış oldu.

Öte yandan KIBRIS MANŞET’e ulaşan bilgilere göre Saray’da Sibel Tatar’ın güç gösterisinde bulunduğu ve hatta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın otoritesini sarstığı iddia edildi.

Saraya kimlerin girip çıkabileceğinden kimlerin ne iş yapacağına kadar listeler hazırlandığı da iddialar arasında.  

Editör: TE Bilisim