Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı’ndan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu yazılı açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs Türk halkının haklarını koruma konusundaki kararlılığı ile Rum tarafının tek yanlı doğal gaz faaliyetlerine ilişkin tavrının, en ufak bir şüpheye yer bırakmayacak kadar açık ve bilinir olduğunu anımsattı.

Kıbrıs’ın çevresindeki doğal zenginliklerin iki halkın ortak zenginliği olduğuna vurgu yapan Burcu, “Cumhurbaşkanımız, Doğu Akdeniz’deki doğal zenginliklerin bir çatışma ve gerginliğe değil, işbirliği ve ortak yarar anlayışına hizmet etmesi gerektiği yönündeki tavrını korumaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, bu ortak zenginliklerden iki toplumun da yararlanması yönündeki çabasının, ilk günden bu yana devam ettiğini ifade eden Burcu, Cumhurbaşka’nın, dün Akıncılar köyünde yaptığı konuşmanın da bu çerçevede olduğunu belirtti.

Burcu, konunun, iç siyasi hesaplarla gündelik iç siyaset malzemesi yapılamayacak kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı Akıncı, bu konudaki gündelik sığ polemik arayışlarına prim vermemekte kararlıdır.

Cumhurbaşkanımız, bu aşamada kamuoyunun, Dışişleri Bakanı Sayın Ertuğruloğlu ile UBP Genel Sekreteri Sayın Oğuz’un söz konusu açıklamalarını, hak ettikleri çerçevede değerlendireceğine inanmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilisim