Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı 12’nci Afiş ve Slogan Yarışması sonuçlandı.

Vakıf Koordinatörü Gediz İnan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre kanser konusunda eğitimi sağlamak ve farkındalığı artırmak amacıyla yarışmanın ödül töreni Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“Sigara ve kanser; beslenme ve kanser; çevre ve kanser” başlığıyla yapılan ve 34 okuldan bin 276 eserin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini, Emekli Resim Öğretmeni Emel Samioğlu, grafiker ve emekli resim öğretmeni Güzin Okutan,  Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Bedia Kale, grafiker Neriman Ertoğrul, akademisyen Fatoş Miralay ile Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Nevhiz Özer yaptı.

YARIŞMA SONUÇLARI

Ana sınıf kategorisinde Yakın Doğu İlkokulu’ndan Elif Atay ile Enis Erbay birinciliği paylaşırken, Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu’ndan Ayşegül Güven ile Yakın Doğu İlkokulu’ndan Naz Adanır ikinciliği paylaştı. Üçüncülüğü ise Yakın Doğu İlkokulu’ndan Efe Umut aldı.

Ana sınıf kategorisinde mansiyon ödüllerini alanlar ise şöyle:

“Doğa Anaokulu’ndan Naz Önder, İlayda Alıcı, Efe Bakırcı ve Asım Çelebi; Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu’ndan Ceylan Zaim Özdek, Ceren Bulancak, Sena Şimşek ve Meryem Fabrikacı; Yakın Doğu İlkokulu’ndan Yağız Kaan Altınok, İnci Naz Üngüder ve Hasan Karatok.”

İlkokul birinci ikinci ve üçüncü sınıflarda birinciliği Yakın Doğu İlkokulu’ndan Ahmet Tektan alırken, ikinciliği Düzova İlkokulu’ndan Sude Balaban ve üçüncülüğü Yakın Doğu İlkokulu’ndan Manolya Havalı aldı.

İlkokul birinci ikinci ve üçüncü sınıflarda mansiyon ödüllerine Yakın Doğu İlkokulu’ndan Hatice Arifoğlu, Emine Haloğlu ve Tülin P. Abatay layık görüldü.

İlkokul dördüncü ve beşinci sınıflarda Yakın Doğu İlkokulu’ndan Birsen Gürkaynak birinciliğe, Hakkı Nasiboğlu ikinciliğe ve Doğa Tehdit üçüncülüğe layık görüldü.

Dördüncü ve beşinci sınıflarda mansiyon ödüllerini ise Yakın Doğu İlkokulu’ndan Ecem Biçercioğlu, Uğurcan Karşılı ve Buse Beysan aldı.

Ortaokul kategorisinde birinciliği Türk Maarif Koleji’nden Ahmet Gökçebel, Necat British College’den Zergün Kilim ve Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden Cennet Kaçucam aldı.

Ortaokul kategorisinde mansiyon ödüllerine Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden Selin Koçmarlı ile Türk Maarif Koleji’nden Azra Nur Ekici ve Afet Deniz layık görüldü.

Lise kategorisinde birinciliği Türk Maarif Koleji’nden Rasudana Bağırzade alırken ikinciliği Lefkoşa Türk Lisesi’nden Mehmet Başkurt ve Serdal Salihoğulları aldı.

Lise kategorisinde mansiyon ödüllerine Lefkoşa Türk Lisesi’nden Ahmet Akarsular ile Ferhat Okuyucu layık görüldü.

Özel kategoride mansiyon ödüllerini ise, Mağusa Meslek Lisesi’nden Serhan Denizer  ve Atatürk Meslek Lisesi Leyla Yemenicioğlu ile Özge Nalbant aldı.

Editör: TE Bilisim