Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, bugün, tamamlanmak üzere olan Turunçlu-Vadili arasındaki yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Saner, ülkede devam eden yol yapım çalışmaları hakkında bilgi vererek, yol standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını ve yol güvenliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Ülke yollarını geliştirdiklerini, güvenlik, kalite ve standartlarını artırdıklarını; artırmaya devam ettiklerini belirten Saner, yollardaki geliştirme, güvenliği artırma ve ışıklandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, devam eden Turunçlu-Vadili yol yapım çalışmasını yerinde inceledi ve söz konusu çalışmalar hakkında Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demirci’den bilgi aldı.

İncelemesinin ardından basına bilgi veren Bakan Saner, 4-5 ay önce yapımına başlanan yolda son aşamaya gelindiğini ifade ederek, daha önce 5 metre genişliğinde olan Turunçlu-Vadili arasındaki yolun 8 metre genişliğine çıkarıldığını ifade etti.

“2012 YILINDA 9 YOL İHALESİNE ÇIKTIK”

Ülkedeki yolların standartarını yükseltmek için çalıştıklarını, yol güvenliğine büyük önem verdiklerini dile getiren Bakan Saner, “KKTC de 2012 yılında bakanlık olarak 9 yol ihalesine çıktık, bunlardan 5’i Lefkoşa’da, 4’ü de Ankara’da ihale edildi” dedi.

Bakanlık olarak ülkenin birçok yerinde yolların yenilenmesi, genişletilmesi, güvenliğinin artırılması, ışıklandırılması gibi çalışmalar yaptıklarını, bu yıl toplamda 9 proje için 115 milyon TL kaynak ayırdıklarını ifade eden Saner, bu miktarın KKTC’de yapılan ihalelerin iki katı olduğunu belirtti.

2 buçuk kilometre uzunluğundaki yolun bitmesiye birlikte buradaki trafikte büyük bir rahatlama olacağını söyleyen Bakan Saner, yolun bir ay içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin finansmanı ile gerçekleştirilen yol yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin Türk Lirası’na mal oldu. 
Editör: TE Bilisim