Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan kabulde yaptığı konuşmada, Bakan Saner’in da şehit ailesi olması nedeniyle kendilerini anlayabileceğini düşündüklerini belirterek, Saner’e sorunlarını aktardı.

Ersan, derneklerinden maaş alan kişi sayısıyla ilgili bilgi verdi ve 700 civarındaki üyesi için yüzde 3’lük maaş zammı istedi.

Şehit eşlerine, ebeveynlerine ve malul gazilere, devletin girişimi ile özel eczanelerden alınan ilaçlarda indirim de talep eden Ersan, ayrıca Saner’den, Türkiye seyahatlerinde uçak biletlerinde ve Türkiye içindeki ulaşım ve konaklamalarında da indirim yapılmasının sağlanmasına yardımcı olmasını rica etti.

Ersan, ilk kez böylesi bir talepte bulunduklarını ve yıllar içerisinde sorunlarla baş edemez hale geldiklerini söyleyerek, “Zaten artık sayımız da her geçen gün azalıyor” dedi.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, KKTC’nin varoluşunda şehitlerin ve malullerin ne kadar önemli olduğunun bilinciyle yaşadıklarını belirterek, kendisinin de şehit ailesi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin adaya gelişiyle barışın ve huzurun sağlandığını belirten Saner, bugün yaşanan hayatın da şehit ve malul gazilerin mücadelesinin eseri olduğunu kaydetti.

Saner, böylesi önemli bir konuya duyarsız kalmasının mümkün olamayacağını vurgulayarak, dile getirdikleri konularda neler yapabileceklerini değerlendirerek yeniden dernek üyeleriyle görüşebileceklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim