Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Memur-Sen Genel Başkanı Kağan Mındıkoğlu nezaket ziyaretinde yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in yeniden yapılanma sürecinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner’e sendikal mücadelelerinde verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

İki buçuk yıldan beri sendika içindeki sıkıntıları aşmak için uğraştıklarını kaydeden Mındıkoğlu, Çalışma Bakanı Saner’in ilgili yasayı uygulayarak “demokrasinin önünü açmak adına cesaret gösterdiğini” söyledi.

Mındıkoğlu, Bakan Saner’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hayata geçirdiği reform niteliğindeki kararların ve uygulamaların hem halk tarafından hem de kendi üyeleri tarafından olumlu karşılandığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine başarı dilerken, demokratik ülkelerde sendikal faaliyetlerin bulunduğunu, bu faaliyetlerin uzlaşı ve diyalog içinde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Sendika içindeki sorunların çözüme kavuşturulması için, sendikal yaşamdan sorumlu bakanlık olarak yasanın gerektirdiklerini ivedilikle uygulamaya koyduklarını belirten Saner, sendika yönetimlerinin sendika üyeleri tarafından belirlenmesinin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ve bunun bir bayrak yarışı olduğunu kaydetti.

Saner, “sendikanın hassasiyeti olan, yıkıcı değil yapıcı tavırdaki yaklaşımların tüm yönetimler tarafından olumlu karşılanacağına” inanç belirterek, her türlü yardım ve desteğe Bakanlık olarak hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim