Ulusal Birlik Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner Kıbrıs Genç Tv’de katıldığı Çiğdem Aydın’la Günaydın Programında iddialı açıklamalarda bulundu.
Bayındırlık ve Ulaştırma eski bakanı Saner ilk olarak UBP’den ayrılarak Demokrat Parti saflarına geçen sekiz milletvekilini eleştirdi.Saner kendi partilerinin iktidardan düşürülmesi için hareket eden sekiz eski UBP milletvekilerinin bu hareketini beklemediğini bunun sadece KKTC’de değil dünyada bir olduğunu söyleyerek parti içi mücadeole edeceklerini düşünüyordum ama ne yazık ki beni yanılttılar diyerek hayal kırıklığını dile getirdi.

‘’MAKAMA DEĞİL YÖNTEME TEPKİLİYİZ’’

Saner bazı bakanların UBP Genel Başkanı İrsen Küçüğün de bazı bakanlıkları devr teslime gitmemiş olmasına da açıklık getirerek CTP – BG’nin geçiş hükümetinde yer almayacağız tahüdünü hatırlatarak önce başka sonra başka harek edildiğini buna karşı bir tepki olarak da devr teslime gidilmediğini ifade ederek ‘’bizim burada koyduğumuz tepki makamlara değil yöntemedir ‘’ diyerek açıklık getirdi.

SANER’DEN YENİ BAKANA HODRİ MEYDAN

Hamza Ersan Saner geçici hükümet’in aldığı ilk bakanolar kurulu kararlarını da değerlendirerek maliye bakanlığının gelir gider dengesinin zaten şeffaf olarak internet sitesinde açıkça yazıldığını bu kararın ne maksatla alındığına anlam veremediğini dile getirdi, maaşların nasıl ödendiği noktasında yaşanan sıkıntıları da dile getiren Saner imzalanan ekonomik programlara da kısaca atıfta bulundu . Öte yandan tasaruf tedbirleri gereği Bakanlar kamu hizmetleri dışında makam araçlarını kulanmayacak ve RHA’lar da kısıtlı kullanılacak kararına tepki gösteren Saner ‘’benim bakanlık makamında şu anda başka bir arkadaş oturuyor ,bugün çıkıp açıklasın ,eğer Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına eğer makam aracı dışında ,bir tek binek aracı vardır,bunun dışında koca Bakanlıkta başka bir araç varsa çıksın ve açıklasın önce’’ dedi.

‘’HERKES İKTİDAR’DA BUYURUN YARGILAYIN ‘’

UBP milletvekil Hamza Ersan şu anda herkes iktidar’da DPUG -CTP-TDP herkes iktidarda o çok eleştirdikleri Ercan İhalesini isterlerse iptalini deneyebilirler diyerek işte herkes şimdi İktidar dedi. KTHY’ının batırlıması veya batması konusundaki eleştirileri de yanıtlayan Saner ,‘’ herkes iktidarda iken şimdi oluşturulan araştırma komitesi soruşturmasını süratle tamamlasın ve yargı sürecini başlatsın bende görmek istiyorum buyurtun işte şimdi mecliste bulunan tüm partiler iktidar’’ dedi.
Eski Bakan Saner bakanlıkları döneminde imza attıkları projeleri hatırlatarak gelecek olası başka bir bakanın yarım kalan projeler konusunda nasıl bir yol izleyeceğini bilmediğini dile getirirken UBP nin özellikle iktidarı döneminde çok ciddi icraatlarda bulunuduğunu açıkça ifade etti.
Editör: TE Bilisim