Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu’nu ziyaret etti.
Çıralı, Sami Dayıoğlu’nun göreve gelmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını, üreticilerin beklentileri açısından Dayıoğlu’nun bu makamda bulunmasının avantajlı olacağını düşündüğünü, Sanayi Odası olarak ilk nezaket ziyaretlerini Bakan Dayıoğlu’na yaptıklarını söyledi.

Üreticiler için kısa dönemde bakanlığın alabileceği kararlar olduğunu belirten Çıralı, taleplerini aktardı
Kırsal kalkınma sağlayan, üretim fazlası olan ve ihracatta Pazar sıkıntısı yaşadığımız narenciye sektörünün geliştirilmesi hususunda, bu ürünün yerel piyasada daha etkin kullanımının sağlanması için öncelikle belirli bir süre portakal suyu ithalatının yasaklanması .

Ülkemizde üretimi olmayan ve ithal edilen boyalı zeytin-konfit zeytin ürünlerinin, Kuzey Kıbrıs’ta yetiştirilen doğal zeytine karşı haksız rekabet yaratmasının engellenmesi ve zeytincilik sektörünün geliştirilmesi için , konfit zeytin ithalatının düzenlenmesi.

Et ürünleri imalatı sektöründe Veteriner Dairesi’nin yeni uygulamasını takiben, hayvancılık sektörünün gelişimin sağlanması için et ürünlerinde uygulanmakta olan fiyat istikrar fonu uygulamasının arttırılması gibi beklentileri olduğunu sorunların çözümlenebileceği inancını taşıdıklarını vurguladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, kendisine aktarılan konularda makamına gelmeden önce de bilgi sahibi olduğunu, narenciye ve zeytin sektöründe var olan konuların hassasiyetini bildiğini, hayvan üreticilerinin de beklentilerinin olduğunu, yerli üretimin desteklenmesi konusunda elinden geleni yapmaya hazır olduğunu, özellikle et kaçakçılığının önlenmesi için girişimler yapılacağını açıkladı.
Dayıoğlu, yapılan bu nezaket ziyaretinden ayrıca memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
Editör: TE Bilisim