KıbrısTürk Sanayi Odası’nın 34. Genel Kurulu’ndaüyelertarafındansunulanönerge tüm Genel Kurul tarafından kabul edilmiş ve seçim talimatı veren OlağanüstüGenelKurulKararıyasal ve hukuka uygun şekilde alınmıştır.Genel Kurul,Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın en yüksek organıdırve burada alınanherhangi birkararı,biraltkurul olan yönetimkurulunun tekrar yorumlaması,değiştirmeyeçalışması veya uygulamamasıgayrı yasaldır.

34. KIBSO Genel Kurulu’na katılanüyeleryaptıkları önergeile mevcutbaşkanve yönetiminoda üyelerinin sorunlarının çözümünde yetersizkaldıklarını belirtip,üyeyeyenidendanışılması kararı almışlardır. GenelKurulKararı ilemevcutbaşkanveyönetimeyasalenkısasüredeüyeyeçağrı yapıpseçimli OlağanüstüGenelKurul’utoplamagöreviverilmiştir.

Halböyle iken mevcutyönetim,üyelerden gelen seslerekulak tıkamayı seçmiş, üyeye gitmekten korkmuştur. OlağanGenel Kurul’unyapılacağıtarihi hedefgösteripbusüreyioturdukları koltuklardageçirmeyi terciheden birtavırizlemeyi seçmişlerdir. Mevcut yönetim bunu yaparken yasa hukuk ve kural tanımamış,kendilerini mahkemeyerinekoyarakbirbildiriyayınlamıştır.

Mevcutbaşkanimzası ile yayınlanan bildiride Genel Kurul’unaldığı üçkarardan ikisindenövgü ile sözedilirken,yönetim ayni kuruluneşzamanlıaldığı seçim öngörenolağanüstügenel kurulkararını,oturdukları koltukları birsüre dahakorumak amacı ile, yoksaymıştır.

Kıbrıs Türk Sanayi Odasıüyeleri mevcutyönetimdenmemnundeğildir. Üyeler, mevcut yönetimin içinde bulunduğumuzbu günlerde odanın sorunlara çözümbulmaktan çokuzak olduğu kanaatindedir.22sektörarasındasadece bir sektörün sorunlarına getirilen kısmiçözümler mevcut yönetim tarafındanbaşarı sayılmıştır.Sanayicilerimizin sorunlarına çözüm bulmaktanuzak açıklanan paketlerisavunmak, sanayicilerimizarasındabardağı taşıranson damla olmuştur.Ülkemizsanayicisininsorunlarınınçözümbulunmasına yönelik,daha kapsamlıtartışma ve çözüm önerilerinin tartışılacağıolağanüstü birGenel Kurul,üyelerimizin sesinin yüksek ve gürçıkmasını sağlayacak yegane mekandır. Üyenin sesinikısmak vezümreselmenfaatlerelde etmek içinçabalamak Kıbrıs Türk sanayicisine yapılacak en büyükihanettir.

Basına verilen bildiride üyeye danışmayı zaman kaybı olarak nitelendiren mevcut başkana son uyarımızdır. İlgili Genel Kurul Kararı’nın emrettiği gibi, oda Genel Kurul’unu gereken sürede toplanması için gerekli işlemlerin başlatılmasını, aksinin yapılması durumunda ise bu çok kritik dönemde özelde sözcülüğünü yapmak üzere yola çıktığımız Kıbrıs Türk Sanayi Odası üyesi sanayicilerin ve dolayısı ile de ülkemizin ve toplumumuzun çıkarlarının korunması için gerekli girişimleri yapmaktan çekinmeyeceğimizi belirtir saygılar sunarız.

34. KIBSO Genel Kurulu’nda Önergeyi İmzalayanlar Adına

Mustafa Ümit Ersözlü

Editör: TE Bilisim