İzmir Fuarı'na bu yıl, KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığına bağlı Sanayi Dairesi Müdürlüğü’nün ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası organizasyonu altında 23 kurum ve kuruluş 39. kez katılıyor. KKTC standı 300 metrekarelik kapalı bir alanda yer alıyor.

Sanayi Odası Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin’in verdiği bilgiye göre, organizasyonda yerli üretim yapan 18 firma yanında 5 de üniversite tanıtım yapıyor. Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Girne Bölgesi Başkan Vekili Reha Arar ve Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba Fuar Müdürü Öcal Erten eşliğinde KKTC standını ziyaret etti. Ziyarete ayrıca, KKTC İzmir konsolosu Uğur Umar da eşlik etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı açılışın hemen ardından KKTC standına çok kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.
Fuar’da Kıbrıs Türk Sanayi Odası da stant açarak yerli ürünler ve ülke sanayisi hakkında aydınlatıcı bilgiler veriyor. Hellim ve kahve üreticileri ise, ürünlerini tanıtarak ikramda bulunuyor.
Bu yıl Fuar’da teşhir ve tanıtımı yapılacak başlıca sanayi ürünleri temizlik malzemeleri ve kimyasal ürünler, gazlı ve gazsız içecekler, zeytin ve zeytinden mamul ürünler, süt ve meyve suyu çeşitleri, hellim, peynir, çanta-valiz, ayakkabı ve botlar, oto bakım ürünleri, plastikten mamul ürünler, pik rogar kapakları, kâğıt peçete ve havlu çeşitleri, kâğıt bardak çeşitleri, ıslak ve kolonyalı mendil çeşitleri olarak açıklandı.
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 1992 yılından itibaren devam eden “Partner Ülke” uygulamasında, bu Mauritius seçildi.

2005 yılından itibaren uygulanan “Onur Konuğu İl” uygulamasında ise bu yıl Diyarbakır ve Malatya “Onur Konuğu İller” olarak seçildi.

Fuara aktif katılım yapan firmalar şöyle:
“Alp Enterprises Ltd. (Sultan Kahve), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Erbo Metal Co. Ltd. , Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Şadi Enterprises Ltd. (Girne Con Kahve), Süt ve Sıvı Yağ Ürünleri Üretim ve Paz. Koop. LTD., Vento Tradıng LTD.”
Sergide yer alan firmalar ise şöyle:
“Atensa Kağıt Sanayi Ltd., Ayser Ltd., Bingöl Sanayi ve Tic. Ltd., Cyprı - Cola Company Ltd., Diner Sanayi ve Ticaret Ltd., Helvasan ltd., Kudret Balcı Ltd., Kuşman Ltd. , Nihat Konil, Özipek Ayakkabı Fabrikası, Özmerhan Trading ltd., Sanat Çanta ve Valiz Fabrikası Ltd., Ten Ten Gıda Mamülleri ltd.”

Fuara bu yıl 829’u yerli, 303’ü yabancı olmak üzere toplam 1.132 firma katılıyor. İEF’de 67 ülke temsil ediliyor. "Partner Ülke"nin Mauritius, "Odak Ülke"nin Hindistan, "Onur Konuğu Kentler"in Diyarbakır ve Malatya, temasının "Lojistik" olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı'na 43 farklı ilin katılımı var. Fuara katılan yabancı ülkeler, Azerbaycan, Altay, Almanya, Avusturya, Başkordistan, Bangladeş, Belçika, Belarus, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Etiyopya, Fransa, Gabon, Gana, Gagavuz Yeri(Moldovya), Gambiya, Gine-Bissau, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kosova, KKTC, Kuveyt, Küba, Leshoto, Lübnan, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Mauritius, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tataristan, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Yeni Zelanda ve Yunanistan.

Katılımcı iller ise; Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Trabzon, Uşak, Van.
 
Editör: TE Bilisim