EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞINDA LEFKOŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN TEMİZLİĞİ İÇİN TOPLANTI...

ATUN: “BÖLGENİN TEMİZLİĞİ İÇİN İNSİYATİF ÜSLENDİK. YENİ BELEDİYE BAŞKAN SEÇİLENE KADAR DEVAM EDECEK”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığında bugün Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesinde son zamanlarda yaşanan sorunlar ile ilgili bir toplantı yapıldı.Bakan Sunat Atun’un başkanlık ettiği toplantıya Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana,Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu adına Fuat Namsoy, Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba, Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Asbaşkanı Celal Cin ve Belediyenin temizlik Şubesinden yetkililer katıldı.

Toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temizlik işlemlerinin son zamanlarda meydana gelen ihmalden dolayı büyük bir sorun haline geldiğini belirterek, oluşan çöplerin çevreye ve insan sağlığına büyük bir tehtid meydana getirdiğini söyledi.
Bakan Atun, oluşan çevre sorununun bölgede faaliyet gösteren vatandaşların da sağlıklı bir ortamda iş yapmasına engel teşkil ettiğine dikkati çekti.

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesinin temizliğinin yetki ve sorumluluğunun belediyeye ait olduğunu hatırlatan Bakan Atun : “Ancak son dönemde bölgede oluşan fiili koşullar, bölge için bir tehtid noktasına geldiği için belediyenin el atmasını bekleyerek bu duruma bir tölerans gösteremezdik” dedi.

Bu amaçla bakanlığının bir insiyatif üslenerek bölgenin köklü temizliği ve bakımının yapılabilmesi adına hizmet alımı şekliyle organize edilmek suretiyle çalışmalara başlandığını ifade eden Atun, ilk etapta acil olarak bölgenin geniş çaplı temizliğinin yapılıp, ilaçlamaların gerçekleşeceğini söyledi.
Atun, bu çalışmaların Lefkoşa Türk Belediyesinin yeni seçilecek Başkan ve Meclis Üyelerinin oluşumuna kadar devam ettirileceğini vurguladı.


 
Editör: TE Bilisim