Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinin temizliğinin bağlı bulunduğu yörenin Belediyesinin sorumluluğu altında olduğunu anımsatarak, bu konuda bakanlığa yöneltilen suçlamalara tepki gösterdi.

LTB’nin şu an içinde bulunduğu durum nedeniyle meydana gelen çöp toplama zaafiyetinin ortadan kaldırılması için Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğinde temizlik çalışmaları başlatıldığı kaydedilerek, temizliğin sağlanması ile birlikte bölgenin yıkanıp, ilaçlanacağı ve bir düzen içerisinde Belediye seçimi tamamlanana dek bu çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Ekonomi ve Enerji BakanlığI, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nin temizliği ve altyapısıyla ilgili basında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nin sayıları şu an 11’e ulaşan diğer Organize Sanayi Bölgeleri gibi 23/2/977 sayılı “Organize Sanayi Bölgeleri yasası tahtında kurulup, yatırımcılara kiralandığı hatırlatıldı.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Tahsis edilen arazilerin bu kira bedelleri, bölgeye yapılan tüm altyapı masrafları baz alınarak hesaplanır ve her yıl kiracılarımızdan alt yapıya katkı hizmet bedelleri ile birlikte tahsil edilir.

Bu çerçevede Bakanlığımız yeni Organize Sanayi Bölgeleri açma görevi yanında, mevcut kurulu Sanayi Bölgelerinin altyapı bakım-onarım yatırımlarına devam etmektedir.

Nitekim kısa bir süre sonra Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ne ait yol tamirat ve ilave drenaj işlerini içeren ve bedeli 1,216,030 TL olan ihale tamamlanmak üzeredir.

Bakanlığımız, daha önceden defalarca görsel ve yazılı basında açıklama yapılmış olunmasına rağmen, halen Sanayi Bölgelerinin temizliğinin Sanayi Dairemizin sorumluluğu altındaymış gibi gösterilmesini hayretle ve üzüntüyle karşılamıştır.

Açıkça ifade etmekte bir kez daha yarar vardır ki; Organize Sanayi Bölgelerinin temizliği bağlı bulunduğu yörenin Belediyesinin sorumluluğu altındadır. Bunun aksini ıspat edecek hiçbir yetki ve sorumluluk, yasal mevzuatımızda yer almamaktadır.

Bakanlığımız Belediyelerimizin hizmetlerinde destek olmak amacıyla muhtelif zamanlarda çöp konteyneri hibe etmektedir. Lefkoşa Belediyesi de bu kapsam içinde olup, ayrıca çöp toplama aracı da ilaveten önceki senelerde kendilerine hibe edilmiştir.”

Açıklamada, LTB’nin şu an içinde bulunduğu durum nedeniyle meydana gelen çöp toplama zaafiyetinin ortadan kaldırılması için Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğinde temizlik çalışmaları başlatıldığı kaydedilerek, temizliğin sağlanması ile birlikte bölgenin yıkanıp, ilaçlanacağı ve bir düzen içerisinde Belediye seçimi tamamlanana dek bu çalışmaların devam edeceği bildirildi. 
Editör: TE Bilisim