Hilmi, Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından TAK aracılığı ile basına aktarılan haberin tamamen baştan savma oduğunu ve First Lady’nin itibarını sarsarken sahne alan sanatçıların da göz ardı edilerek hiçe sayılmalarını eleştirdi.

Haberde konserin, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu’nun himayelerinde Bellapais Manastırı’nda iki Rotary kulübünün işbirliği ile yapıldığı bildirilirken sahne alacak olan sanatçılardan ve konser programının içeriğinden bahsedilmedi.

“Ülkemizde bir konser yapılıyor. Gencecik değerli sanatçılar bir sahneyi paylaşıyorlar” diyen Hilmi, Meral Eroğlu’nun sanata karşı olan duyarlılığını ve gerçek katkılarını kendi yaptığı projelerden bildiğini bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’nun Cumartesi akşamı yapılan konserin haberinde gecenin odak noktası olan sanatçıları bir kenara iterek, böyle bir kişiliğe sahip olmayan First Lady’i, kendini ön plana çıkarmış konumuna koymalarını doğru bulmadığını söyledi.

Sanatçı Turgay Hilmi, konserin oluşumu Meral Hanım’ın himayelerine alınmasından dolayı değil, Meral Hanım yapılacak olan bir konseri, himayelerine aldığını ve sanatçıları onore ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’nun ve Sanat Danışmanlığı’nın haber çıktıktan sonra da herhangi bir düzeltme yapmamalarının affedilemez bir beceriksizlik olduğunu söyleyen Hilmi, “Büyüğün büyüklüğü sanatçıyı ön plana çıkarmaktır, kendini değil. İşte o zaman Büyüğün itibarı sanatçıya verdiği değer ile bir o kadar daha artar” dedi.

Editör: TE Bilisim