Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu ve Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezine destek vermek amacı ile ortak bir etkinlik düzenlediler.

 

Kalkanlı’daki ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde 27 Ocak günü yapılan etkinlik, Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu’nun Halk Dansları öğrencilerinin kültürümüzü anlatan muhteşem gösterileri ile başladı.

 

Halk Dansları’ndan sonra sahne alan Bale Bölümü öğrencileri yapmış oldukları çalışmaları sergilerken, eğitmenleri Ceren Sökmen ve Patrick Hinson’un danslarına da eşlik ettiler.

 

İkinci bölüm, Kıbrıs Sanat’ın Çoksesli Çocuk ve Gençlik Korosu ile başladı.

 

Sanat hayatına ilk adımlarını atan minik öğrencilerin yanında, Kıbrıs Sanat’ta uzun yıllardan beri eğitim alan enstruman bölümü öğrencileri, enstrumanları üzerindeki hakimiyetleri ile büyük beğeni kazandılar.

 

Etkinliğin sonunda, Kıbrıs Sanat Çocuk ve Gençlik Koroları, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nin öğrencilerini de aralarına alarak, beraberce Kamran Aziz’in Al Yemeni adlı eserini söyleyince, salonda duygusal anlar yaşandı.

 

Alkışlar, alkışlar ve çiçekler…

 

Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü’nün ve Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nin  teşekkür plaketleri Milli Eğitim Bakanı  Mutlu Atasayan, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz tarafından ÖDTÜ Sosyal ve Kültürel İlişkiler Müdürü Nazile Küpeli’ye ve Kıbrıs Sanat Yöneticileri Gözlem Özdeğirmenci ve Turgay Hilmi’ye Takdıim edildi. 

Editör: TE Bilisim