Ercan Havaalanı’nda açılan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf sergisi tamamlandı. Sergi yoğun ilgi gördü, beğeniyle izlendi.

Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılan penceresi olan Ercan Havaalanı’ndaki ‘Sanat Engel Tanımaz’ sergisi tamamlandı.
“Sanat Engel Tanımaz Dünya Yolcusu” temasıyla açılan sergi 10 gün boyunca öğrenciler başta olmak üzere yolcular tarafından yoğun ilgi gördü.
Engellilere yönelik önemli bir farkındalık yaratan sergiyi, yüzlerce yolcu izledi.
Sergi kapsamında “Sanat Engel Tanımaz Yarışması’’nda sergilenmeye hak kazanan 30 eser, Ercan Havaalanı’nın yolcu gidiş salonunda izlenime sunuldu.
Sergi, “engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları engellere ve sorunlara dikkat çekmek” hedefiyle yürütülen projenin önemini bir kez daha gündeme getirdi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraflarının, tüm büyük şehirlerde, yurt dışında ve çeşitli sanat etkinliklerinde sergileneceği de belirtildi.
‘Sanat Engel Tanımaz’ sergisini havaalanında izleyenler şunları söylediler;

Tansel Zaimler/Öğrenci
“Engelleri aslında bizler yaratıyoruz. Memleketimizde maalesef engelli kardeşlerimiz için düzgün bir altyapı yok. Bir kaldırımımız bile yok. Onların bu engellemelere rağmen neleri başarabildiklerini fotoğraflarda da gördük.”

Melis Ekşici/Öğrenci
“Engelleri aşmak bizim elimizde. A’dan Z’ye, okullardan kaldırımlara kadar her yerde engelsiz yaşam alanları yaratabiliriz ve böylece engelleri aşabiliriz. Bu aktiviteyi görünce onlarla çok gurur duydum.”
Ömer Akın/ KanerDutyFree Müdürü:
“Serginizi çok beğendim. Bu sergiden çok olumlu dönüşler aldık. Müşterilerimiz de çok beğendiklerini söylediler. Serginin devamını soranlar çok oluyor. Alanımızda ilk oldu, bizler de her zaman desteğe hazırız.”
Zühre Özkaraman/ Resim Öğretmeni
“Kuzey KıbrısTurkcell’in bu tür etkinlikleri umarım devam eder. Çünkü farkındalık adına çok güzel bir etkinlik. Sadece engelli alanında değil birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilebilir. Fotoğrafları çok güzel buldum.”
Tuğcan Esendal/ Ercan Havaalanı Kaner Ticari Alanlar Müdürü: “Gerçekten daha önce buralarda hiç yapılmayan bir proje oldu. Yolculardan çok olumlu dönüşler aldık. Birbirinden güzel kareler yakalanmış. Engel tanımayan işler yapmışlar. Bu kardeşlerimizin başarıları alkışı hak ediyor.”
Nemika Rıfkı/ Matematik Öğretmeni
“Fotoğraflar çok etkileyici. Bilhassa birinci gelen fotoğraf tüylerimi diken diken etti. Bu tip projelerin artırılmasını ve ülkemizde daha çok değer bulmasını diliyorum. “

Tuncay Karaer/ Kaptan
“Çok güzel bir sergi. Böylesi anlamlı bir sergi için havaalanının düşünülmesi de çok doğru bir karar. Sadece fotoğraf değil sanatın diğer dallarında da engelliler ile ilgili çalışmalar görmek isteriz. Başarıların devamını dileriz.”
Bertuğ Salimer/ Ekonomist
“Sergiyi çok başarılı buldum. Engelli kardeşlerimizin başarılarını tüm dünyaya anlatmak gerekmektedir. Özellikle onlarla bu hayatı paylaştıkları için Turkcell’i ve T&T Airport ailesini tebrik ediyorum.
TanyaSalimer/Öğrenci
“Sergiyi çok başarılı buldum. ‘İçimizden birilerinin’ başarılarının böyle bir mecraya taşınması çok güzel. Fotoğraflar beni çok etkiledi. Onların böyle güzel sosyal aktiviteler içinde olması çok güzel.”


Can Canova Salimer/Öğrenci
“Öncelikle Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine çok teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimize asla ayırımcılık yapmamalıyız. Onları içimizden sayıp bir projeler ile sonuna kadar katkı koymalıyız.”
İmren Madali/Ev Hanımı
“Çok güzel bir sergi. Engellilerin başarılarının böyle anlatılması çok güzel. Havaalanında bu sergiyi görmekten çok mutlu oldum. Turkcell ailesine teşekkür ederiz.”
Şükrü Demirbaş/Serbest Meslek
“Bu tür etkinliklerin yapılması güzel bir şey. Toplumumuzdaki insanların bilinçlendirilmesi çok güzel. Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine çok teşekkür ederiz.”

 
Editör: TE Bilisim