Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, engellilere yönelik empatiyi ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlediği 2’nci Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması kapsamında söyleşi düzenleniyor.
Tanınmış Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin ile bu sanata büyük emek veren fotoğraf sanatçısı Buket Özatay, tecrübelerini paylaşacak, fotoğraf tutkunları ile bir araya gelecek.
11 Eylül 2014 Perşembe akşamı Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’ndeki etkinlik, 20:00 - 22:00 saatleri arasında düzenlenecek.
Söyleşinin amacının Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması hakkında yarışmacıları bilgilendirmek, tecrübeleri yansıtmak ve yeni bakış açıları kazandırmak olduğu açıklandı.

‘Engelli yaşam’a empati ortamı

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada söyleşiye tüm fotoğraf ve film meraklılarının davetli olduğu bilgisi verildi. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden bir yetkilinin de katılacağı söyleşide engelli bir kişi ile de sohbet etme ortamı yaratılacak ve katılımcıların ‘empati’ kurmasına imkan verilecek.
Gecede ayrıca engelli yaşam ile ilgili de bir söyleşi yapılacağı duyuruldu.

Son başvuru tarihi 17 Kasım

Sanatçılar ve Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri, yarışmanın “Engelli yaşama dokunmak için herkese bir fırsat penceresi” açtığını belirterek, “Sizler de bu pencereden ülkemize bakınız, farkındalık yaratmak adına engelsiz dünya özlemine ışık tutunuz” çağrısını yaptı.
Yarışma için son başvuru tarihi 17 Kasım.
‘Hayat Engel Tanımaz’ temalı yarışmanın bu yılki jürisinde ise Hasan Hüseyin, İsmail Gökçe, Buket Özatay, Aşık Mene ve Veysi Soyer’den oluşurken, Kısa Film Jürisi’nde ise Derviş Zaim, İsmail Gökçe ve Buket Özatay yer alıyor.

Yarışma şartları

“Engelsiz Fotoğraflar” ve “Engelsiz Kısa Filmler ” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya 17 Kasım’a kadar eser kabul edilecek. Yarışmayla ilgili detaylı teknik bilginin www.kktcell.com internet adresindeki sosyal sorumluluk alanı, kültür sanat bölümü içerisinden öğrenilebileceği ayrıca yarışmaya [email protected] adresinden başvuru yapılabileceği duyuruldu.


Editör: TE Bilisim