Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yoğun ilgi gören ve beğeni toplayan sergisi, Lefkoşa’dan sonra bu kez Portakal Festivali kapsamında Güzelyurt’a taşınıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf yarışmasına katılan eserler, Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında da sergilenecek.
28 Haziran Cuma günü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun açılışını yapacağı Güzelyurt Portakal Festivali, engelli yaşamı sanatın penceresinden insanla buluşturan “Sanat Engel Tanımaz” sergisine de ev sahipliği yapacak.
Sergi 17 gün boyunca izlenebilecek.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’nın da yer alacağı festivalde açılış seremonisinin ardından, fotoğraf sergisi de tüm katılımcıların izlenimine açılacak.
“Sanat Engel Tanımaz” sergisinde profesyonel ve gönüllü fotoğraf sanatçılarının imzalarını taşıyan 60’a yakın fotoğraf, engellilerin dünyasından kesitler sunuyor.
Eserler, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in açtığı “Sanat Engel Tanımaz” yarışması sonucunda, tanınmış Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin başkanlığındaki Seçici Kurul tarafından değerlendirilmiş, sergilenmeye değer bulunmuştu.
“Sanat Engel Tanımaz” fotoğraf sergisi, ilk kez geçtiğimiz hafta Lefkoşa Bedesten’de yapılan ödül töreninin ardından medya, engelli camiası ve sanatseverlerle buluşmuştu.
Engelli bilincinin geliştirilmesi ve bu yöndeki farkındalığın artırılması için serginin, ülkenin tüm bölgelerinde tekrarlanması hedefleniyor.
 
Editör: TE Bilisim