Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin başarı öykülerini, yaşadıkları zorlukları ve hayata tutunma azimlerini konu alan fotoğraf yarışması için heyecan başladı.
Fotoğraf sanatçıları ve örgütleri, yarışmaya desteklerini açıkladı, üyelerini bilgilendirdi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı antrenmanları ile maçlarını izleyen fotoğraf sanatçıları, “Sanat Engel Tanımaz” yarışması için bu önemli başarı öyküsüne de ortak oluyor.
Yarışmanın Seçici Kurul başkanlığını eserleriyle dünyaca ünlü Kıbrıslı Fotoğraf Sanatçısı Hasan Hüseyin yapacak. Bir aydan az bir zaman kalan yarışma için Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın ve diğer engellilerin fotoğrafları çekilip jüri önüne getirilecek. “Engelsiz Yürekler” ve “Denizleri Aşan Engelsiz Sporcular” olmak üzere iki ayrı kategoride yer alacak yarışmaiçin son katılım tarihi 15 Nisan olarak açıklandı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell “Sanat Engel Tanımaz” yarışmasının Seçici Kurul’unu ve yarışmanın ödüllerini de şöyle açıklamıştı: Hasan Hüseyin (Fotoğraf Sanatçısı, Jüri Başkanı), Hüseyin Özinal (Ressam), Aybars Karaatmaca (Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü), Ayhan Barış (Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü), Mehmet Nevzat Erdoğan (Fotoğraf Sanatçısı), Nurcan Namsoy (Kültür Dairesi Müdürü), Orkun Bozkurt (KKTC Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı)
Her 2 kategori için de ödüller:
Her katılımcının toplamda en fazla dört eserle yarışmaya katılabileceğini “Sanat Engel Tanımaz” fotoğraf yarışmasıyla ilgili detaylar ve yarışma şartnamesi Kuzey Kıbrıs Turkcell’inresmi internet sitesi olan kktcell.com sayfasından takip edilebiliyor.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı yarışma öncesi son maçını 23 Mart Cumartesi saat 12.00’da Antalya ile yapıyor. Bu maç fotoğraf sanatçıları için önemli bir fırsat olacak.


Editör: TE Bilisim