Bağımlılığı Engelleme Mücadele ve Eğitim Vakfı’nın “Sanal Bağımlılık ve Genel Olarak Bağımlılık” konferansı Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

YDÜ Atatürk Kongre Merkezi Büyük salon gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Psikiyatrist  Prof. Dr. Nesrin Dilbaz yer aldı.

DİLBAZ

Dilbaz, beyine etki eden maddelerin karşımıza bağımlılık yapan maddeler olarak çıktığını söyledi.

Dilbaz, konferansta sadece maddelerle değil davranışlarında beynimizi etkilediğini, egzersiz gibi yeme davranışı gibi kumar, internet, bilgisayar bağımlılığı, kontrolsüz seks gibi davranışların da bağımlılık oluşturduğunu kaydetti.

Nesrin Dilbaz, bu nöronların maymunların ve olasılıkla da insanların, diğerlerini taklit edebilmelerine, diğer insanları anlamalarına ve onlara empati gösterebilmelerine yardımcı olduğu düşünülmekte olduğunu kaydetti.

Dilbaz,internetin de bağımlılık yarattığını ve internet aracılığıyla yabancıları evimize aldığımızı ifade ederken, bilgisayarların çocukların odasında değil ailenin ortak yaşam alanında olması gerektiğini söyledi.

OKAY

Dilbaz’ın konuşmasın ardından kısa bir konuşma yapan BEMEV Başkan Yrd. Uğur Okay,  BEMEV’in amaçlarını eğitici ve öğretici faaliyetler ile kamuoyunu bilgilendirmek, caydırıcı kampanyalar düzenleyerek bağımlılık süreci başlamadan önce oluşmasını önlemeye çalışmak ve bağımlıların bağımlılıktan kurtulmaları için yol gösterici olmak yardımcı olmak şeklinde özetledi.

Editör: TE Bilisim