CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, ortak basın açıklamasında konuşarak, Koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulundu.

“SALGINDAN BİZİ KURTARACAK OLAN EN ÖNEMLİ IŞIK, AŞIDIR…”

İncirli, “Salgından bizi kurtaracak olan en önemli ışık aşıdır, bu yönde planlı ve yaygın bir süreç göremiyoruz” ifadelerini kullanarak, açılma ve kapanma döngüsünün kırılması kapsamında bilimsel hareket etmenin şart olduğunu belirtti.

"AŞI İÇİN ETKİN DİYALOG GEREKLİ"

Koronavirüs aşı temini için Avrupa’dan hak edilen aşının alınamadığına da vurgu yapan Dr. İncirli, etkin bir diyalog gerektirdiğini söyledi.

“İnsanlar aşıya ne zaman ulaşacağına dair endişe taşıyor” ifadelerini kullanan İncirli, elzem hizmet yapanların ve kronik hastaların bir takvimle mutlaka aşılanması gerektiğine dikkat çekti.

“KORONAVİRÜS DIŞI HASTALARIN YATAKLARINA, KORONAVİRÜS HASTALARI YATIRILIYOR”

Temaslı takip ekininin de güçlendirilmesine de işaret ederek, hastanelerdeki yatak kapasitesinin arttırılması kapsamında çalışmalar yapılması gerektiğini aktararak, “Bir yılda servis yatak sayısı ve yoğun bakım yatak sayısının yeterli noktaya gelmemesi kabul edilemez. Koronavirüs dışı hastaların yataklarına, Koronavirüs hastaları yatırılıyor…” dedi.

“ANTİJEN TESTLERİ DEVREYE GİRMELİ”

Test sayısının yetersiz oluşuna da değinen Sıla Usar İncirli, PCR testinin yanı sıra hızlı antijen testlerinin de devreye girmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim